Stijn De Sutter (31) zegt deze week al zijn klanten af.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn De Sutter (31) zegt deze week al zijn klanten af. © Wannes Nimmegeers

Gentse kapper sluit zaak en geeft zich op als verpleegkundige: “Als ik ergens een ongeluk zie gebeuren, ga ik er toch ook op af?”

Van de regering mag Stijn De Sutter (31) zijn kapperszaak ROMAIN Barbershop in Gentbrugge tijdens de week openhouden. Toch neemt de Gentenaar liever het zekere voor het onzekere. Hij belt de komende dag al zijn afspraken af en keert dan terug naar zijn eerste liefde: de verpleegkunde.

 1. Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilligers voor onderzoek gezocht”
  GENT

  Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilli­gers voor onderzoek gezocht”

  Slikken of prikken: de Student Kick-Off moedigt het niet aan, dus dat net het standje van het UZ Gent dat wel doet, gooit hoge ogen. Gelukkig is professor Isabel Leroux-Roels er om uitleg te geven. Zij en haar team van het Centrum voor Vaccinologie en de collega’s van de farmacie zoeken en testen elk jaar zo’n 6 tot 8 vaccins en medicijnen. Veilig, vaak zoeken artsen de juiste dosis die wel nog werkt, maar geen grieperige bijwerkingen meer geeft.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Rookzone aan stadion moet ‘zwartsupporters’ uit Ghelamco Arena houden: “We moeten weten wie in ons stadion zit”
  Gent

  Rookzone aan stadion moet ‘zwartsup­por­ters’ uit Ghelamco Arena houden: “We moeten weten wie in ons stadion zit”

  De Lijn heeft last van zwartrijders, de Buffalo’s van zwartsupporters. KAA Gent wil paal en perk stellen aan niet-betalende AA Gent-supporters die tijdens de rust stiekem het stadion binnenglippen, samen met de rokers die buiten staan. Om dit probleem op te lossen, komt er een afgebakende rookzone langs de stadionwand. Het stadion verlaten is ook niet meer mogelijk.
 2. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”