Veerle Devos stelt haar reisgids voor eigenzinnige reizigers op maandag 29 november om 19 uur voor in bar Chopinchopin, Beverhoutplein 5, Gent.
Volledig scherm
Veerle Devos stelt haar reisgids voor eigenzinnige reizigers op maandag 29 november om 19 uur voor in bar Chopinchopin, Beverhoutplein 5, Gent. © rv

Gentse gids valt voor Portugal in prachtig reis-fotoboek

De Gentse Veerle Devos, destijds bezieler van het toeristisch jongereninfokantoor USE-IT, verhuisde jaren geleden naar Portugal. Ze verkende elk hoekje van haar nieuwe thuisland en viel letterlijk over de verborgen schatten en unieke plekken. Devos, die je met aanstekelijke fascinatie door het land gidst, schreef een boek over Portugal dat ze komende maandag in Gent voorstelt. ‘To Die For Portugal’ is een reisgids met een bijzondere twist.

  1. Hallucinant. Gentse Turken verzamelden op 24 uur tijd 10 vrachtwagens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwagens”
    Gent

    Halluci­nant. Gentse Turken verzamel­den op 24 uur tijd 10 vrachtwa­gens aan materiaal: “Nu enkel nog dozen, plakband en stiften nodig... en vrachtwa­gens”

    Er heerst een enorme bedrijvigheid in de loods die de Gentse Turken mogen gebruiken. Daar is op 24 uur tijd een hallucinante hoeveelheid aan materiaal ingezameld voor het rampgebied op de Turks-Syrische grens. Honderden vrijwilligers helpen de klok rond om alles te sorteren en in dozen te steken. “Geweldig dat er nog solidariteit bestaat.”