De Gentse gemeenteraad kan in principe door iedereen worden bijgewoond, maar heel weinig mensen doen dat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Gentse gemeenteraad kan in principe door iedereen worden bijgewoond, maar heel weinig mensen doen dat. © BELGA

Gentse gemeenteraad wil échte betrokkenheid: “Vergaderingen op locatie, slechts 1.000 handtekeningen voor burgervoorstel en inspraak voor kinderen”

GentDe Gentse gemeenteraad, die moet in de nabije toekomst anders. Transparanter, toegankelijker, en met échte inspraak. Twee keer per jaar zullen de gemeenteraadsleden ‘op locatie’ gaan, bij belangrijke dossiers, en rechtstreeks in debat gaan met burgers. Gentenaars die een onderwerp op de gemeenteraad willen brengen, hebben daarvoor nog slechts 1.000 handtekeningen nodig. 

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.