“Vrienden die niks van de job kennen, denken dat ik de hele dag enkel woonstvaststellingen doe", zegt wijkinspecteur Elise Goedertier. "Maar dat cliché help ik graag de wereld uit."
Volledig scherm
PREMIUM
“Vrienden die niks van de job kennen, denken dat ik de hele dag enkel woonstvaststellingen doe", zegt wijkinspecteur Elise Goedertier. "Maar dat cliché help ik graag de wereld uit." © Cedric Matthys

Gentse flikken zoeken dringend extra wijkinspecteurs: “Wij zijn sociaal werker, psycholoog én postbode”

GentHet aantal wijkinspecteurs in Gent heeft het afgelopen jaar een stevige duik genomen. Waar de dienst op begin vorig jaar nog 93 personen telde, zijn dat er vandaag nog 84. Een trend die Elise Goedertier (26) maar moeilijk begrijpt. “Wij doen zoveel meer dan enkel domicilies controleren”, zegt de jonge inspecteur. 

  1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
    Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

    ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

    Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.