Jeugdcoördinator Stefaan De Clercq
Volledig scherm
Jeugdcoördinator Stefaan De Clercq © Wannes Nimmegeers

Gentse flikken op de vuist met jongeren: “Samen sporten leidt tot wederzijds respect”

GentOpmerkelijk. In Gent loopt een project waarbij politiemensen boksles volgen samen met jongeren uit de wijken. Dat gebeurt onder professionele begeleiding bij Kubat’s Gym. “Bedoeling is dat de jongeren de politie op een andere manier leren kennen, maar ook omgekeerd, dat de flikken de positieve kanten van de jongeren gaan zien”, legt jeugdcoördinator Stefaan De Clercq (40) uit.

 1. In gesprek met Remi uit Zwijnaarde, de mogelijke opvolger van Klaasje in K3: “Als jongen wil ik een voorbeeld zijn en stereotypen doorbreken”
  PREMIUM
  Gent

  In gesprek met Remi uit Zwijnaarde, de mogelijke opvolger van Klaasje in K3: “Als jongen wil ik een voorbeeld zijn en stereoty­pen doorbreken”

  Wie o wie wordt het nieuwe K3'tje? Remi De Smet (19) misschien wel. De Gentenaar behoort namelijk tot de laatste tien kandidaten in het televisieprogramma ‘K2 zoekt K3’, en scoorde al hoge punten. Met hem samenzitten is niet gemakkelijk – het podiumbeest zit niet stil tussen de opnames door – maar we konden hem toch strikken voor een gesprek.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Van het ‘achterpoortje’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewagen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”
  PREMIUM

  Van het ‘achter­poort­je’ in de wet tot rel in de Overpoort en gecrashte politiewa­gen: “Ze komen enkel om rel te schoppen”

  De Gentse Overpoort is - dankzij een ‘achterpoortje’ in de wet - een van de weinige plekken in ons land waar je al volop kan dansen en drinken. Zo mochten vrijdagavond 199 gelukkigen een rapconcert meemaken, maar de miserie begon met zij die niet ‘gereserveerd’ hadden. Op straat ontstond eerst een vechtpartij met Nederlanders, een uur later werden een zestal politieagenten geconfronteerd met 100 Noord-Franse en Brusselse relschoppers. Een reconstructie.