Er ontstond een groot volksfeest bij de Marokkaanse supporters in de Brugse Poort in Gent na de gewonnen match tegen de Rode Duivels.
Volledig scherm
Er ontstond een groot volksfeest bij de Marokkaanse supporters in de Brugse Poort in Gent na de gewonnen match tegen de Rode Duivels. © Wannes Nimmegeers

Gentse flikken danken Marokkaanse Gentenaars voor sfeervol volksfeest

GentHet kan dus ook anders. De Gentse Politie is blij met de afloop van de WK-match België-Marokko. Anders dan in Brussel en Antwerpen maakten de Gentse Marokkanen er een groot voetbalfeest van, zonder baldadigheden.

 1. Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatregelen zijn buiten proportie”
  Gent

  Professor Mattias Desmet verzet zich tegen beslissing UGent: “Maatrege­len zijn buiten proportie”

  Mattias Desmet, de UGent-professor klinische psychologie die in opspraak kwam na uitspraken op een online videokanaal van een Amerikaanse complotdenker, verzet zich tegen de maatregelen die de universiteit heeft genomen. Dat schrijft De Standaard en het nieuws wordt aan Belga bevestigd. “Dit is een omfloerste degradatie waar hij niet mee kan leven”, bevestigt zijn advocaat, Walter Van Steenbrugge.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 3. “Mensen zitten in auto’s om warm te blijven, want alles is kapot.” Eda Lacin belde met familie in het getroffen gebied
  PREMIUM
  Gent

  “Mensen zitten in auto’s om warm te blijven, want alles is kapot.” Eda Lacin belde met familie in het getroffen gebied

  De meeste Gentse Turken zijn afkomstig uit de streek van Emirdagh, en dat ligt ver van het getroffen gebied. Toch zijn er ook hier mensen die familie hebben in het rampgebied, en niet weten of zij ok zijn. Eda Lacin weet wat het is. Toen er in 1999 ook zo’n grote aardbeving was, was zij toevallig daar. “Ik kon mijn familie bellen, het is daar verschrikkelijk.”
 1. Op zoek naar de geknipte school? GO! Gent-onderwijs zet weekend de deuren open voor leerlingen én zij-instromers
  GENT

  Op zoek naar de geknipte school? GO! Gent-onderwijs zet weekend de deuren open voor leerlingen én zij-instromers

  Op zoek naar een school: 't is een hot topic bij ouders van leerlingen uit het zesde leerjaar, want de centrale aanmeldingsdatum komt dichterbij. Bij het GO!-onderwijs in Gent hebben ze daarom een infodag waar alle 33 scholen van de groep aanwezig zijn. Dit jaar kunnen ook potentiële leerkrachten tijdens dat weekend terecht voor de jaarlijkse jobbeurs van de scholengroep: GO! Teach.
 2. N-VA stelt ‘onderzoek naar politiecontroles’ opnieuw in vraag: “Bij amper 0,003% blijkt de klacht gegrond”
  Gent

  N-VA stelt ‘onderzoek naar politiecon­tro­les’ opnieuw in vraag: “Bij amper 0,003% blijkt de klacht gegrond”

  “Uit cijfers die ik heb opgevraagd, blijkt dat bij slechts 0,08 procent van de identiteitscontroles klacht wordt neergelegd over de handelingswijze van de politie, en daarvan blijkt slecht 0,003 procent gegrond”, stelt Anneleen Van Bossuyt. “Ik begrijp dus niet waarom de stad dan nog een duur onderzoek naar de politie bestelt.” Daarmee reageert ze opnieuw opnieuw op een onderzoek van de UGent en de VUB.