Annelies Storms bij de Krook, wat ze haar mooiste realisatie vindt
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Storms bij de Krook, wat ze haar mooiste realisatie vindt © Wannes Nimmegeers

Gentse Feestschepen Annelies Storms neemt na 9 jaar afscheid van ambt: “Een halve legislatuur? Ik zou het niet opnieuw doen”

GentFeestschepen Annelies Storms (50) neemt afscheid van haar ambt. Storms heeft onder meerdere politieke vlaggen gevaren, van Volksunie, over Spirit, de driemanspartij ProGent tot de laatste jaren sp.a, wat nu Vooruit is. Ze kwam in 2006 de Gentse gemeenteraad binnen, maar had daarvoor al heel wat politieke waters doorzwommen. In Gent werd ze in 2013 schepen van Cultuur, Evenementen en Toerisme. Na haar afscheidsfeest na de voor de Gentse socialisten pijnlijke verkiezingsuitslag in 2018, bleek ze toch weer schepen te kunnen worden, weliswaar voor 3 jaar. Ze kreeg Evenementen, Feesten en Facility Management. Halfweg de legislatuur, nu dus, zou ze de fakkel doorgeven aan de groene Hafsa El-Bazioui.

  1. Hafsa El-Bazioui (34) is officieel eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek: “Die harde politieke spelletjes hoeven niet voor mij”
    PREMIUM
    Gent

    Hafsa El-Bazioui (34) is officieel eerste Vlaamse schepen met een hoofddoek: “Die harde politieke spelletjes hoeven niet voor mij”

    3.981 Gentenaars kleurden het bolletje achter de naam van Hafsa El-Bazioui (Groen). Méér stemmen dan toppers als Siegfried Bracke (N-VA) of Guy Verhofstadt (Open Vld). Een prestatie die de politica uit de Brugse Poort vandaag verzilvert met een schepenambt in Gent. En dat blijft niet onopgemerkt. “De karaktermoorden, het getag en het getrol. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.”