Edmond Cocquyt (rechts) opende vorig jaar een nachtwinkel in het buskot aan Sint-Jacobs en doet dat dit jaar opnieuw.
Volledig scherm
Edmond Cocquyt (rechts) opende vorig jaar een nachtwinkel in het buskot aan Sint-Jacobs en doet dat dit jaar opnieuw. © Wannes Nimmegeers

Gentse Feesten afgelast, maar ‘niks’ is voor veel mensen geen optie: “Als we mogen optreden voor vijf man, dan doen we dat. Desnoods op de tram”

Geen Gentse Feesten in juli. Het was een regelrechte slag in het gezicht van velen. Maar Gent zou Gent niet zijn als er niet al creatief naar oplossingen wordt gezocht. Want ‘niks’ in Gent in juli, dat bestaat niet. Alle initiatiefnemers benadrukken wel dat ze zich absoluut willen houden aan de regels die dan zullen gelden. “Maar als we mogen optreden voor 5 man, awel, dan doen we dat.”

 1. Cafébazin krijgt boete omdat koppel babbel komt doen over zieke broer: “Hij ligt in coma en gaat het misschien niet redden, kunnen ze daar geen begrip voor opbrengen?”
  Oostakker

  Cafébazin krijgt boete omdat koppel babbel komt doen over zieke broer: “Hij ligt in coma en gaat het misschien niet redden, kunnen ze daar geen begrip voor opbrengen?”

  Christel De Naeyer woont al 55 jaar samen met haar broer Paul. Samen runnen ze café De Hoeve in de Krijtestraat Oostakker. Maar begin deze maand werd Paul opgenomen in het ziekenhuis met ernstige covid-verschijnselen. Zaterdag kwam een bevriend koppel langs in het café om te vragen hoe hij het stelt. Niet veel later kwam ook de politie binnen, omdat het leek alsof het café open was. “Mijn broer ligt in een coma waar hij misschien niet meer gaat uitkomen. Kunnen ze niet begrijpen dat zo’n babbel enorm belangrijk is om vereenzaming tegen te gaan?”
 1. “Ik heb met niemand ruzie”, zegt Silke nadat haar fiets werd gestolen bij een inbraak in haar garage en haar autobanden werden plat gestoken op straat
  Sint-Kruis-Winkel

  “Ik heb met niemand ruzie”, zegt Silke nadat haar fiets werd gestolen bij een inbraak in haar garage en haar autobanden werden plat gestoken op straat

  Bij een bizarre inbraak in een garage van een woning op de Georges De Baetsplaats in Sint-Kruis-Winkel bij Gent werd zaterdagnacht tussen 3 en 4 uur de fiets van Silke Loir gestolen. Haar wagen, die op het plein aan haar deur stond, werd bekrast en de vier banden werden lek gestoken. “Ik heb geen flauw vermoeden wie me viseert want ik heb met niemand ruzie”, zegt Silke.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance