Edmond Cocquyt (rechts) opende vorig jaar een nachtwinkel in het buskot aan Sint-Jacobs en doet dat dit jaar opnieuw.
Volledig scherm
Edmond Cocquyt (rechts) opende vorig jaar een nachtwinkel in het buskot aan Sint-Jacobs en doet dat dit jaar opnieuw. © Wannes Nimmegeers

Gentse Feesten afgelast, maar ‘niks’ is voor veel mensen geen optie: “Als we mogen optreden voor vijf man, dan doen we dat. Desnoods op de tram”

Geen Gentse Feesten in juli. Het was een regelrechte slag in het gezicht van velen. Maar Gent zou Gent niet zijn als er niet al creatief naar oplossingen wordt gezocht. Want ‘niks’ in Gent in juli, dat bestaat niet. Alle initiatiefnemers benadrukken wel dat ze zich absoluut willen houden aan de regels die dan zullen gelden. “Maar als we mogen optreden voor 5 man, awel, dan doen we dat.”

  1. Een ochtend op pad in meisjesinternaat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”
    PREMIUM
    Gent

    Een ochtend op pad in meisjesin­ter­naat Sint-Barbara: “We zijn hier niet in de klas, hier gelden andere regels”

    In de Savaanstraat in Gent zitten sinds begin dit jaar niet enkel jongens op internaat. Het Sint-Barbaracollege, decennialang een mannenbastion, opende vorig jaar een afdeling voor meisjes. Zij verbleven toen nog in de De Oude Abdij van Drongen, maar nu de kamers in de Savaanstraat klaar zijn, mochten we een ochtend meelopen. “Zo opgewekt zijn anders nooit. Ze wisten dat HLN kwam, typisch.”