selectie Gentse Feesten
Volledig scherm
selectie Gentse Feesten © Wannes Nimmegeers

Gentse Feesten 2020: nog minder afval en gezamenlijke strijd tegen seksuele intimidatie

De Gentse Feesten 2019 zijn gefileerd, en daaruit zijn enkele aanpassingen voor 2020 gepuurd. “Het was een rustige en vooral zeer hete editie, zonder grote incidenten”, zegt schepen Annelies Storms (sp.a), “maar er is altijd ruimte voor verbetering. Zo moeten de subsidies voor de kleine projecten anders, willen we nog minder afval, en willen we sterk inzetten op een veilige openbare ruimte. Geen enkele vorm van seksuele intimidatie mag worden getolereerd”.

0 reacties

  1. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
    Gent

    Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

    Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.