In het zorghotel krijgt elke dakloze zijn eigen kamertje.
Volledig scherm
In het zorghotel krijgt elke dakloze zijn eigen kamertje. © RV

Gentse daklozen kunnen nog jaar langer in zorghotel Het Leeuwenhof terecht: “85 procent heeft intussen een vaste woning”

GentStad Gent gaat het project in het Leeuwenhof verlengen. In het leegstaande hotel in Drongen worden sinds de start van de coronacrisis daklozen opgevangen en dat werpt zijn vruchten af. “Van de eerste daklozen die we opvingen heeft intussen 85 procent een vaste woning”, zegt schepen Rudy Coddens (sp.a).

 1. Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”
  PREMIUM
  Wetteren

  Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”

  Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een leven op internaat. Meer zelfs: scholen kampen met plaatsgebrek voor hun internen en voeren wachtlijsten in. Maar waarom kiest een jongere voor een leven weg van de ouders en de vertrouwde thuis? We kwamen het in de middelbare school Mariagaard in Wetteren te weten van Zoé (15), Elize (15) en René (12), die nochtans vlakbij wonen. “Ik mis mijn vriendje, maar dat weegt niet op tegen ons leven hier", zegt Elize.
 2. Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetailleerd onderzoek
  PREMIUM
  Gent

  Meer files in Gent door Oosterweel? Na Groen vraagt nu ook CD&V gedetail­leerd onderzoek

  Eens de Oosterweelverbinding in Antwerpen is afgerond, zal het zuiden van Gent herschapen worden tot een “echt filegebied”. Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) vreest het al jaren, maar nu roept ook CD&V op tot actie. De partij stelt zich ernstige vragen bij de bestaande studies. “Dat er geen aanzuigeffect zal zijn, kan ik mij eigenlijk niet voorstellen”, zegt volksvertegenwoordiger Stijn De Roo.