Abel Coupeau bij de ruïnes van het appartementencomplex.
Volledig scherm
Abel Coupeau bij de ruïnes van het appartementencomplex. © REUTERS

Gentse Abel (43) zoekt wanhopig naar urne overleden vader onder puin ingestort flatgebouw in Spanje: “Voor mij is het alsof hij zelf onder het puin ligt”

Een man uit Gent is in de Spaanse badplaats Peñíscola een wanhopige zoektocht gestart naar de urne met de as van zijn overleden vader. Abel Coupeau (43) had een vakantieflat in een gebouw dat vorige week instortte en waarbij twee doden vielen. Zelf was hij niet aanwezig, maar de urne van zijn vader stond er wel. Die ligt nu ergens onder het puin. “Dit is niet iets als juwelen of een duur schilderij dat ik zoek. Voor mij is het alsof mijn vader echt zelf onder het puin ligt.”

  1. Videobeelden tonen hoe scheidsrechter klappen krijgt nadat hij ploeg drie rode kaarten geeft
    Play
    Assenede/Gent

    Videobeel­den tonen hoe scheids­rech­ter klappen krijgt nadat hij ploeg drie rode kaarten geeft

    De wedstrijd tussen KVV Klauwaarts Bassevelde en Avrasya Gent in vierde provinciale is zondagmiddag op een vechtpartij geëindigd. De scheidsrechter, die de bezoekende ploeg in de loop van de wedstrijd drie rode kaarten had gegeven, kreeg enkele klappen te verwerken nadat de thuisploeg in extremis gelijk had gemaakt. “Wat het nog erger maakt: heel wat kinderen woonden de match bij.”