Beeld ter illustratie: "Anders dan bij de vorige golven merken we dat er nu meer personeel uitvalt", zegt bevoegd schepen Rudy Coddens. "Dat verhoogt de werkdruk uiteraard."
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: "Anders dan bij de vorige golven merken we dat er nu meer personeel uitvalt", zegt bevoegd schepen Rudy Coddens. "Dat verhoogt de werkdruk uiteraard." © Wannes Nimmegeers

Gents ziekenhuis zet psychologen in om zorgverleners te ondersteunen: “Steeds meer personeel valt uit”

GentHet Gentse ziekenhuis Jan Palfijn schakelt psychologen in om de zorgverleners te ondersteunen. Het team, dat in andere tijden patiënten helpt, staat op de werkvloer en is meteen aanspreekbaar. Broodnodig, vindt bevoegd schepen Rudy Coddens (Vooruit).

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.