In de Sint-Jacobskerk werd de verklaring van Gent officieel voorgesteld.
Volledig scherm
In de Sint-Jacobskerk werd de verklaring van Gent officieel voorgesteld. © Cedric Matthys

Gents theater NTGent wil migranten sneller aan papieren helpen: “We willen niet meer horen dat België gastvrij is”

GentHet NTGent start een campagne op om migranten sneller aan papieren te helpen. Het Gentse theater kaart de fouten in het huidige asielbeleid aan en komt daarom met een burgerwetsvoorstel op de proppen. “De regularisering van niet-erkende medeburgers zou 65 miljoen euro per maand aan extra sociale zekerheidsbijdragen opleveren”, zegt directeur Milo Rau. 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”
  voetbal jupiler pro league

  Matisse Samoise (AA Gent) bekocht penalty met blessure: “Ik hoorde het publiek ‘hands' roepen, dus ging ik ook maar reclameren”

  AA Gent heeft zich dankzij een penalty van Hugo Cuypers naar een zege tegen Westerlo geknokt. Bij een 1-1-stand verraste Matisse Samoise z'n rechtstreekse tegenstander De Cuyper waardoor de bal tegen diens hand en dus op de stip belandde. Matisse Samoise moest in de loop van de tweede helft het veld verlaten met een heupblessure, ook door diezelfde actie.