Imker Andre bij zijn bijenkasten, in de tuin van Het Heiveld.
Volledig scherm
Imker Andre bij zijn bijenkasten, in de tuin van Het Heiveld. © Wannes Nimmegeers

Gents rusthuis lanceert eigen honing: “Het zorgt voor een positieve beeldvorming rond woonzorgcentra”

GentWoonzorgcentra hebben vaak een stoffig imago, maar bij Het Heiveld in Sint-Amandsberg houden ze de schwung er duidelijk in. Het rusthuis heeft deze maand haar eigen honing gelanceerd, van bijen uit eigen tuin. Die worden onderhouden door de 87-jarige Andre, die hulp kreeg van heel wat bewoners om de honing te zwieren.

 1. Ecowijk Gentbrugge eindelijk op het goede spoor. “30-tal woningen minder, maar vooral betere spreiding en lagere gebouwen”
  Gentbrugge

  Ecowijk Gentbrugge eindelijk op het goede spoor. “30-tal woningen minder, maar vooral betere spreiding en lagere gebouwen”

  “Schepen Sami Souguir heeft het initiatief genomen om een bemiddelingstraject op te starten, waardoor de lucht na jaren van procederen eindelijk is uitgeklaard.” Het Buurtcomité 9050 Gentbrugge was bijzonder lovend over de samenwerking die ertoe heeft geleid dat het dossier Eco-wijk eindelijk uit het slop is. “Want voor alle duidelijkheid: wij wilden altijd al dat de Gantoise-site ontwikkeld zou worden, maar dan wel op maat van de buurt.”
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 1. AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoordelijk voor de selectie en registratie van deze supporters in deze vakken”
  PREMIUM
  Gent

  AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoor­de­lijk voor de selectie en registra­tie van deze supporters in deze vakken”

  Het Zweedse Djurgårdens IF speelt morgen in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent tijdens de Conference League. Het was quasi een zekerheid dat heel wat Zweedse supporters zonder wedstrijdticket naar Gent zouden afreizen en de match noodgedwongen in de binnenstad moesten moeten volgen. AA Gent opende in extremis daarom twee extra supportersvakken om deze supporters in onder brengen. “Vakken 326 en 327 zullen worden gebruikt om eventuele Zweedse fans in onder te brengen die zich op wedstrijddag alsnog zouden aandienen, hoewel dit ten zeerste afgeraden werd en wordt”, zo klinkt het bij de Buffalo’s.