Stefanie Billiet en Philip Henderickx, uitbaters van restaurant Peper.
Volledig scherm
Stefanie Billiet en Philip Henderickx, uitbaters van restaurant Peper. © Jill Dhondt

Gents restaurant Peper kaart fake reviews aan: “We weten honderd procent zeker dat ze nooit zijn langs geweest”

GentMensen die een restaurantbeoordeling achterlaten op internet zonder ooit langs te komen, het is een ding. Ook restaurant Peper in Gent heeft er last van. Uitbaters Stefanie Billiet en Philip Henderickx luchtten er onlangs hun hart over: “Wij geven heel veel om feedback, maar dan wel om echte en oprechte feedback. Gebaseerd op een echte ervaring.”

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Buurtbewoner sleept stad voor vredegerecht omwille van fijnstofprobleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelopark”
  PREMIUM
  Gent

  Buurtbewo­ner sleept stad voor vredege­recht omwille van fijnstof­pro­bleem: “Volgende zomer beterschap, of ik eis verbod op Gentse Feesten in Baudelo­park”

  De stad kreeg in augustus 2 maanden tijd van buurtbewoner Jürgen Gielen om met een onderbouwd plan te komen voor het fijnstofprobleem in het Baudelopark. Kwam dat er niet, dan zou Gielen naar het vredegerecht stappen. “Ik werd met een kluitje in het riet gestuurd, met een vaag plan over planken en gras. De stad dwingt mij tot verdere stappen.”