Bevoegde schepenen Sami Souguir en Annelies Storms (respectievelijk de tweede en de derde persoon te beginnen van links) hebben de werken woensdag officieel geopend.
Volledig scherm
Bevoegde schepenen Sami Souguir en Annelies Storms (respectievelijk de tweede en de derde persoon te beginnen van links) hebben de werken woensdag officieel geopend. © Wannes Nimmegeers

Gents museum Huis van Alijn wacht grootschalige restauratie: “Geen nood, tijdens de werken blijven we gewoon open”

GentIn het Huis van Alijn aan de Kraanlei is een grootschalige restauratie gestart. De Stad Gent trekt in totaal 1,12 miljoen euro uit om het dak van het gebouw te herstellen. “De werken zullen in totaal een jaar in beslag nemen”, licht schepen Annelies Storms (Vooruit) toe.

 1. Gent geeft 20 dagen betaald verlof voor medewerkers die in transitie zijn, zoals Tilke (27): “Voor transgender personen zijn die dagen cruciaal”
  PREMIUM

  Gent geeft 20 dagen betaald verlof voor medewer­kers die in transitie zijn, zoals Tilke (27): “Voor transgen­der personen zijn die dagen cruciaal”

  Stad Gent zal binnenkort 20 dagen betaald verlof garanderen voor ambtenaren die in transitie zijn. Tilke Wouters (27) is transgender, queer en non-binair. Sinds enkele weken is Tilke in transitie. “Ik wil graag een mastectomie (waarbij het borstweefsel wordt verwijderd, red.). Daarvoor moet ik bij heel wat specialisten langs, maar die werken vaak enkel tijdens de kantooruren, en dat betekent verlof vragen om naar die afspraken te kunnen. Met deze regel ben ik niet meer afhankelijk van de goodwill van mijn chef.” Toch klinkt er ook kritiek op de nieuwe verlofregel.
  Gent
 2. Zeven maanden na overlijden van man Tom, opent Alison (35) ‘Splinter’ waar Cochon de Luxe was: “Kom langs voor een koffietje, nieuwe kleren of een urne”
  PREMIUM

  Zeven maanden na overlijden van man Tom, opent Alison (35) ‘Splinter’ waar Cochon de Luxe was: “Kom langs voor een koffietje, nieuwe kleren of een urne”

  Cochon de Luxe, het gerenommeerde restaurant van chef Tom Van Lysebettens (35), heeft zeven maanden na zijn overlijden een nieuwe invulling gekregen. Voortaan vind je in het pand aan de Brabantdam ‘Splinter’ terug. Een winkel/koffiehuis, maar ook een troostplek waar zijn vrouw Alison Roels (35) de ziel van Tom levend wil houden. “Er staat alvast een ode aan hem op de menukaart”, belooft ze.
  Gent