GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt.
Volledig scherm
GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt. © Wannes Nimmegeers

Gents Milieufront (GMF) ruimt 16.800 sigarettenpeuken op

Vrijwilligers van het Gents Milieufront (GMF) trokken zondagnamiddag de straten op om zoveel mogelijk peuken te verzamelen. “Het grootste deel van het zwerfvuil bestaat immers niet uit blik of plastic, maar uit sigarettenpeuken”, klinkt het.

5 reacties

 • DOMINIQUE Verbuyst

  3 jaar geleden
  Topiniatief!
 • Angelo Cabooter

  3 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat er eens controle op gedaan wordt, en bij overtreding een boete geven wegens het weigeren op te ruimen van een sigarettenpeuk en een werkstraf van 1 dag (overal sigarettenpeuken opruimen)
 • Kurt Winkelmans

  3 jaar geleden
  Ik zie dikwijls sigarettenpeuken uit de auto gegooid worden. Dan denk ik sukkelaars. Waarschijnlijk denken die ook , we betalen al genoeg belastingen dus dat moet maar kunnen.
 • Jan Van Gent

  3 jaar geleden
  Belachelijke actie . Dit is een Job van Ivago die hebben ten eerste een veegmachine . Laat die eerst passeren dan moet je al maar 10% meer oprapen. Ze hebben wel gelijk dat het niet op de grond thuis hoort maar om zelf dan de Job van Ivago te doen wat voor nut heeft dit ?
 • Johan Vervaeck

  3 jaar geleden
  Bijzonder vieze mensen met hun sigarettenpeuken. Heb dat zelfs nog politiemensen zien doen, hun peuk zomaar weggooien. En dan maar jammeren dat de belastingen zo hoog zijn. Iemand moet het opruimen en die moet daarvoor betaald worden door ons, die daarvoor moeten opdraaien voor die viezeriken.