(Illustratiebeeld) Het Gents MilieuFront wil het merendeel van de straten in Gentbrugge omvormen tot fietsstraten.
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) Het Gents MilieuFront wil het merendeel van de straten in Gentbrugge omvormen tot fietsstraten. © Wannes Nimmegeers

Gents MilieuFront doet opvallend voorstel: “Maak van smalle straten automatisch fietsstraat”

GentHet Gents MilieuFront wil elke straat in Gentbrugge die minder breed is dan 4,45 meter omvormen tot een fietsstraat. Dat blijkt uit een plan dat vrijdag werd voorgesteld. “Uit de wegcode blijkt dat die straten in theorie al fietsstraten zijn", klinkt het. “Alleen willen wij dat nu ook in de praktijk aangeduid zien.”

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Vier jonge dierenvrienden bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersonaliseerde hondenbrokken ook maaltijden op maat van katten”
  PREMIUM
  Landegem/Deinze/Drongen

  Vier jonge dieren­vrien­den bestrijden te dikke huisdieren met Just Russel: “Na gepersona­li­seer­de hondenbrok­ken ook maaltijden op maat van katten”

  Met gepersonaliseerde voeding bekampt de startup Just Russel obesitas en slechte eetgewoontes bij honden. De vier jonge ondernemers bedienen al meer dan 5.000 baasjes vanuit hun hoofdkwartier in Landegem (Deinze) en vanaf nu komen ook katten aan hun trekken. “Zie het als een HelloFresh voor huisdieren, met als voordeel dat je het eten niet meer moet klaarmaken”, zegt medeoprichter Louis Mortreu (25).