Koen en Marijn, oprichters van Dogs & Drinks.
Volledig scherm
Koen en Marijn, oprichters van Dogs & Drinks. © Sofie Van Waeyenberghe

Gents hondencafé vraagt faillissement aan: dit weekend laatste kans om langs te komen

GentDe strijd is gestreden. Ondanks een reddingspoging, vragen de vrijwilligers van het Gentse hondencafé Dogs & Drinks het faillissement aan. Dit weekend openen ze voor de laatste keer de deuren.

  1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
    PREMIUM
    Sint-Martens-Latem

    INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

    Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”