“Eind oktober zitten we rond de tafel met de NMBS en de kopers”, geeft burgemeester De Clercq aan.
Volledig scherm
“Eind oktober zitten we rond de tafel met de NMBS en de kopers”, geeft burgemeester De Clercq aan. © Wannes Nimmegeers

Gents burgemeester De Clercq spreekt klare taal na verkoop Arsenaalsite: “Onteigening blijft onze stok achter de deur”

GentOok na de verkoop van de Arsenaalsite blijft onteigening een optie. Dat liet Gents burgemeester Mathias De Clercq klaar en duidelijk verstaan op de gemeenteraad maandagavond. “Hopelijk komen we tot een overeenkomst, máár onteigening blijft onze stok achter de deur”, klonk het scherp. 

  1. Ex-keeper en voetbalcommentator Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambitie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetballer worden”
    PREMIUM
    GENT

    Ex-keeper en voetbalcom­men­ta­tor Wim De Coninck op de planken met komedie over wielrennen en jeugdambi­tie. "Van mij moet mijn zoon geen topvoetbal­ler worden”

    Zijn tijd in de goal ligt intussen achter hem, maar aan ambitie ontbreekt het Wim De Coninck (62) alvast niet. Hij staat binnenkort op de planken met zijn tweede theatervoorstelling, deze keer in duo met actrice Mie De Neve (49). Een sportstuk, ‘Vader, waarom koersen wij?’. Een familiekomedie. Over wielrennen, maar vooral ook over de verschillen tussen mannen en vrouwen, over verloren dromen.