Pierke Pierlala (rechts van het bord), IVAGO-voorzitter Bram Van Braeckevelt (links) en de vrijwilligers bij het nieuwe Propere Pierkes-bord.
Volledig scherm
Pierke Pierlala (rechts van het bord), IVAGO-voorzitter Bram Van Braeckevelt (links) en de vrijwilligers bij het nieuwe Propere Pierkes-bord. © WVO

Gentenaars zijn té proper: alle afvalgrijpers voor vrijwilligers uitgedeeld

GentDe Stad Gent gaat zelf zo’n 300 afvalgrijpers aankopen. Normaal gezien bezorgt de Vlaamse overheid materiaal voor burgers die als vrijwilliger hun omgeving opruimen. Maar die ‘Propere Pierkes’ zijn in Gent met zo veel, dat alle grijpers zijn opgebruikt. 

  1. Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent
    VOLLEYBAL - LOTTO LEAGUE

    Roeselare knoopt weer aan met zege tegen Gent

    Na de uitschuiver bij Maaseik zaterdag heeft Roeselare weer de puntjes op de i gezet met een duidelijke zege tegen de nummer drie Gent. De Oost-Vlamingen konden Roeselare alleen serverend bij momenten in verlegenheid brengen. In de andere onderdelen toonden Verhanneman en zijn maats zich de betere. In de openingsset liep het zelfs helemaal van een leien dakje (13-8 en 19-15) omdat het zelf stevig stond op te slaan. De thuisploeg moest na de kampwissel wel even bekomen toen Gentspeler Kjaer een driepuntenkloof op de bordjes serveerde. Kukartsev pakte op het juiste moment ook uit met een ace en imponeerde weer in aanvallend opzicht: 9 op 14 in het tweede spelletje. Zijn onemanshow zorgde dan ook voor de logische ommekeer. Geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Vanmedegael bij 4-1 en 11-8. Tammearu kwam nog eens op het parket en Plaskie loste Verhanneman af. Maar diep in de derde beurt pakte Kjaer weer uit met bommetjes van aan de opslaglijn (21-21). Ook Ogink deed Roeselare nog eens bibberen bij 24-23. Coolman verzilverde echter de tweede West-Vlaamse matchbal. (MPM)
    Roeselare