Dimitri Joos, Anouska Aerents en zoontje Senn rijden zondag voor de tweede keer naar Verviers
Volledig scherm
Dimitri Joos, Anouska Aerents en zoontje Senn rijden zondag voor de tweede keer naar Verviers © VDS

Gentenaars Dimitri en Anouska voor tweede keer met volle bestelwagen naar Verviers: “Alle hulpgoederen worden daar opgeslagen in loods van kennis”

Gent / WondelgemOveral in Gent worden acties op poten gezet om spullen in te zamelen voor onze Franstalige landgenoten in de overstroomde gebieden. Sommige gezinnen zijn werkelijk alles kwijt, en dat raakt duidelijk een gevoelige snaar. Dimitri rijdt zondag voor de tweede keer naar Verviers. “Normaal haal ik huizen leeg, nu vul ik ze op.”

 1. Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”
  Gent

  Gent scoort hoog op vaccinatie­schaal, maar schakelt nog versnel­ling hoger: “vaccina­tie­bus naar minst gevacci­neer­de wijken”

  Gent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).
 2. Deze drie dames zijn de trouwste fans van De Kreuners: “Is Walter een strofe vergeten, dan kijkt hij naar ons”
  PREMIUM
  Gent

  Deze drie dames zijn de trouwste fans van De Kreuners: “Is Walter een strofe vergeten, dan kijkt hij naar ons”

  Grotere fans vinden van De Kreuners dan Christelle De Bosschere, Natacha Van Meenen en Petra Rosseau is quasi onmogelijk. De drie meiskes van Gent, zoals de band hen nog steeds noemt, pikten door de jaren heen honderden concerten mee. Voer voor tal van avonturen die nu zijn samengeschreven in een boek. “We hebben wel vaker de nacht doorgebracht in bushokjes of op verlaten perrons.”
 1. Reeds 2.100 euro ingezameld om 18 kogels operatief uit lijf van zwerfkat Stumpertje te halen
  PREMIUM
  Gent/Maldegem

  Reeds 2.100 euro ingezameld om 18 kogels operatief uit lijf van zwerfkat Stumpertje te halen

  De inzamelactie voor de onfortuinlijke zwerfkat Stumpertje loopt als een trein: vandaag werd al 2.100 euro ingezameld. Het dier werd met 18 kogels en een gebroken bekken gevonden aan het Stationsplein van Maldegem en binnengebracht in het opvangcentrum van de Poezenboot in Gent. “Heel wat neuzen wijzen intussen in dezelfde richting van één dader in de buurt”, zegt dierenarts Ellie De Grauwe.
 2. Nog slechts één Gentenaar heeft eigendommen in de Veldstraat, grote vastgoedreuzen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”
  PREMIUM

  Nog slechts één Gentenaar heeft eigendom­men in de Veldstraat, grote vastgoed­reu­zen beheren de rest. “Neen, ik ga niet verkopen”

  De Gentse Veldstraat - met 65 winkels op de korte afstand van 400 meter - is één van de duurste winkelstraten van het land. Toch is er nog één Gentenaar die koppig standhoudt tussen alle grote vastgoedreuzen. Hij bezit nog 5 panden, die zijn omgebouwd tot vijf winkels, met daar boven appartementen. Voor de rest zijn vooral de Nederlanders opvallend aanwezig, als het op het ‘bezitten’ van de Veldstraat aankomt.