Kurt Vanhauwaert in het station van Gent.
Volledig scherm
Kurt Vanhauwaert in het station van Gent. © RV / Facebook

Gentenaar in rolstoel schrijft vlammende open brief aan NMBS: “Na 2 uur wachten op perron terugkeren omdat de lift niet werkt”

Kurt Vanhauwaert, Gentenaar in hart en nieren, heeft een open brief aan Sophie Dutordoir, CEO van de NMBS, gericht. Die is ondertussen al meer dan 1.000 keer gedeeld op Facebook. Kurt is rolstoelgebruiker, en voelt zich door de NMBS behandeld als een derde klasse-reiziger. “Als de NMBS vindt dat ik als rolwagengebruiker geen recht heb op degelijk openbaar vervoer, dan mag u dat gewoon in mijn gezicht zeggen”, stelt hij.

37 reacties

 • michel De Blay

  2 jaar geleden
  Als de reizigers eens hun ticket zouden betalen aan de echte kost van hun rit, en niet zoals nu op kosten van de gemeenschap, dan was er geld genoeg om in alle stations liften te zetten. Wat willen de reizigers vandaag?? Een ticket waar ze nog geen 1/3 van de echte prijs voor betalen en in TGV-snelheid, zonder één seconde vertraging, in eerste class naar hun bestemming rijden?????Da gaat niet hé.
 • erik vercammen

  2 jaar geleden
  En dit is voor alle mindervaliden, mijn echtgenoot is doof en ook daar kan het beter. In Amerika, een land dat toch kwa gezondheidzorg achterloopt op Europa is zelfs de voorzieningen voor alle mindervaliden beter. Alle tv zenders hebben ondertiteling. 24/24u is er een gebaren teletolk aanwezig (die je kan video bellen en voor jou vertaald naar een dokter etc voor afspraak en meer) in België kan je dat enkel tijden kantooruren. We kunnen hier echt nog veel verbeteren maar de wil moet er zijn!
 • Richard Tolenaars

  2 jaar geleden
  Wat werkt er hier in België nog wel? Lijkt steeds meer op een derdewereldland.
 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  Sinds ik afhankelijk ben van een rolator ondervind ik dat het openbaar vervoer zowel bij de lijn als NMBS dramatisch moeilijk is om zonder problemen aangenaam te reizen. In Berchem zijn zelfs geen liften waardoor je als rolstoelgebruiker zelfs niet kan overstappen. Maar het ergste probleem ondervind ik wel is het gebrek aan respect bij medereizigers tov personen met handicap. Bijna niemand laat je spontaan zitten en wanneer je met moeite door het geduw, getrek en tegenkanting geraakt scheld men.
 • Marc Pauwels

  2 jaar geleden
  In Denderleeuw, nochtans geen klein station op 20 min van Brussel, is er zelfs geen lift. De rolstoelgebruikers moeten aan het eind van de perrons, de sporen gewoon kruisen.
 1. 1.000 besmettingen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen
  PREMIUM
  GENT

  1.000 besmettin­gen per dag in de Gentse scholen, CLB kan onmogelijk nog volgen

  Elke dag zouden zowat 1.000 Gentse schoolkinderen het gevreesde smsje met een positief coronaresultaat erin moeten krijgen. Een veelvoud van hen moet in quarantaine. De CLB’s trekken aan de alarmbel: ondanks extra inzet kunnen zij onmogelijk alle ouders op tijd bereiken. Intussen gaan steeds meer klassen over op afstandsonderwijs. De schepen van Onderwijs vraagt aan Brussel voor een helder beleid.