Didier Volckaert in Muchwow.
Volledig scherm
PREMIUM
Didier Volckaert in Muchwow. © Wannes Nimmegeers

Gentenaar Didier is de enige professor animé en manga van het land: “In Vlaanderen kunnen we nooit volwaardige animé maken, maar we kunnen er wel veel van leren”

Gent‘Professor’ is een groot woord volgens Didier, daarvoor moet je een eigen vakgroep hebben, maar de geboren en getogen Gentenaar is wel degelijk doctor in de animé en manga: Japanse animatiefilms en strips. Over de hele wereld zijn er daar maar een paar honderd van, Didier is de enige Belgische. “In ons land kan je een opleiding animatiefilm volgen maar die is vooral gericht op Europese cinema. Een vakgroep animé of manga bestaat hier niet, maar ik ben daar zeker vragende partij voor.”

 1. AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhuizen moeten wachten
  Gent

  AZ Jan Palfijn start maandag met vaccineren, UZ Gent krijgt nog eens 120 vaccins. Andere ziekenhui­zen moeten wachten

  Het AZ Jan Palfijn kan maandag eindelijk starten met het vaccineren van het eigen personeel. In het UZ Gent kregen al 800 personeelsleden een prik, maandag volgen er nog 120. Andere ziekenhuizen blijven intussen op hun honger zitten, en dat valt niet overal in goede aarde. Maar de regie van wie wanneer vaccins krijgt, ligt volledig in handen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf