Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: ook in Amsterdam vond het Offerfeestgebed plaats op een voetbalplein. In Gent mochten er echter geen foto's gemaakt worden om de gelovigen niet te storen tijdens de gebeden. © ANP

Gentbrugse moskee huurt voetbalplein af om samen te bidden tijdens Offerfeest: “Zo kunnen we dubbel zoveel gelovigen samenbrengen”

GentHoe vier je het Offerfeest als je met slechts 200 gelovigen samen mag bidden? De Badr-moskee uit Gentbrugge vond een wel erg creatief antwoord op die vraag. “Buiten gelden er andere regels”, zegt verantwoordelijke Mohamed Abd El Motleb Omar vanop het voetplein van Hou ende Trou Zwijnaarde. 

  1. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
    PREMIUM
    GENT

    Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

    Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”