Klaar Leroy (links) en Elisabeth Vanhoutte (rechts) trekken samen met hun buren ten strijde tegen het wijkmobiliteitsplan.  “Mobiliteitplan?! We zijn bedot!”, klinkt het klaar en duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Klaar Leroy (links) en Elisabeth Vanhoutte (rechts) trekken samen met hun buren ten strijde tegen het wijkmobiliteitsplan. “Mobiliteitplan?! We zijn bedot!”, klinkt het klaar en duidelijk. © Cedric Matthys

Gentbruggelingen komen op straat tegen circulatieplan: “Burgerparticipatie mondde uit in frustratie”

GentIn de Frederik Burvenichstraat in hartje Gentbrugge komt de buurt in het verweer tegen het wijkmobiliteitsplan dat volgend najaar wordt doorgevoerd. Concreet wil de Stad Gent een van de zijstraten knippen, maar liever zag een groep ouders de knip in hun straat. “We hadden gehoopt om onze kinderen eindelijk veilig met de fiets naar school te kunnen sturen”, zucht Elisabeth Vanhoutte. 

  1. Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgenoten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”
    PREMIUM
    Gent

    Lichtte Bulgaar (37) tientallen landgeno­ten in Gent op voor 500.000 euro? “Hij maakte misbruik van hun gebrekkig Nederlands”

    Hij zou hen helpen om een lening te verkrijgen, maar achter de rug van tientallen Bulgaarse slachtoffers pleegde de 37-jarige S.S. fraude met hun persoonlijke gegevens. Hij startte op hun naam stiekem ondernemingen om aan de hand van valse facturen BTW teruggaven te innen. In totaal zou hij zo’n 500.000 euro verdiend hebben. Tot een tafelkleedje hem de das om deed...