Vanaf maandag eindelijk weer terrassen in de stad
Volledig scherm
Vanaf maandag eindelijk weer terrassen in de stad © Foto James Arthur

Gent wordt één groot terras: tot dubbele terrassen in centrum, tot vierdubbele buiten de stadsring

Als de horeca open mag, zal in Gent ingezet worden op extra terrassen. Zaken in het centrum die nu al een terrasvergunning hebben, kunnen vragen om uit te breiden tot maximum het dubbele van de huidige oppervlakte, buiten de stadsring mag dat tot vier keer zo groot zijn. Enige voorwaarde: er moet ruimte zijn. De stad zet zelfs extra personeel in om alle aanvragen tegen maandag vergund te hebben. Ook mooi: de terrasbelasting valt weg tot eind september.

 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug