De deelnemers aan de CEPOL opleiding
Volledig scherm
De deelnemers aan de CEPOL opleiding © VDS

Gent was deze week gaststad voor een internationale politie-opleiding. “Misdaad actief leren te voorkomen of snel te stoppen”

GentHet viel niet op, maar de voorbije week hebben politiekorpsen uit verschillende landen samen getraind. Ze palmden onder meer het MSK in voor een geënsceneerde kunstroof. Het ging om een bijzondere training, waarbij nieuwe technieken aangeleerd werden, en kennis uitgewisseld.

  1. Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”
    Gent

    Wim maakt podcasts over Gentse muzikanten. “Met namen als Soulwax moeten we in Gent zéker niet onderdoen voor Antwerpen”

    Strop the Music. Voor de naam alleen al zijn de podcasts van Wim Verbeke (44) de vermelding waard. De muziekleraar en pianist uit Oostakker brengt binnenkort zijn derde reeks uit, waarin hij per aflevering een Gentse zanger of muzikant aan het woord laat. “Soms gaat het ook over generaties, en zo komt je al snel aan 100 jaar Gentse muziekgeschiedenis", zegt hij.