Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen.
Volledig scherm
Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen. © Wannes Nimmegeers

Gent verliest z’n grootste hart: armoede-icoon Rudi Van Landeghem overlijdt op 57-jarige leeftijd

GentRudi Van Landeghem is niet meer. De man zette zich zijn hele leven in voor de Gentenaars die het noodgedwongen met minder moeten doen. Zijn verlies roept overal in de stad tal van reacties op. “Hopelijk kunnen we zijn laatste wens nog waarmaken", zegt boezemvriend Pascal Debruyne.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.