Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen.
Volledig scherm
Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) stelde onlangs nog samen met zijn penningmeester Diderich De Smedt (rechts) een project om kwetsbare jongeren te helpen. © Wannes Nimmegeers

Gent verliest z’n grootste hart: armoede-icoon Rudi Van Landeghem overlijdt op 57-jarige leeftijd

GentRudi Van Landeghem is niet meer. De man zette zich zijn hele leven in voor de Gentenaars die het noodgedwongen met minder moeten doen. Zijn verlies roept overal in de stad tal van reacties op. “Hopelijk kunnen we zijn laatste wens nog waarmaken", zegt boezemvriend Pascal Debruyne.

 1. Van Steenbrugge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag
  PREMIUM
  Gent

  Van Steenbrug­ge dreigt met kortgeding tegen ziekenhuis als Gentse ‘euthanasie-arts’ niet terug aan het werk mag

  Afgelopen weekend werd een Gentse arts van het Jan Palfijnziekenhuis gearresteerd nadat hij een onrechtmatige euthanasie bij een bejaarde patiënt zou hebben gepleegd. Maandag werd hij na verhoor vrijgelaten, maar het ziekenhuis heeft de arts voor onbepaalde tijd geschorst. Als het Jan Palfijnziekenhuis tegen vrijdagochtend 11 uur niet terugkomt op de schorsing, spant advocaat Walter Van Steenbrugge morgen een kortgeding aan. “Ik zou liefst hebben dat ze zelf inzien dat ze heel zwaar in de fout zijn gegaan", stelt hij.
 1. Drukke verbindingsweg aan IKEA “op korte termijn” gehalveerd: Gentse deelgemeente vreest extra verkeersdruk
  PREMIUM
  Gent

  Drukke verbin­dings­weg aan IKEA “op korte termijn” gehalveerd: Gentse deelgemeen­te vreest extra verkeers­druk

  Leefbaar Drongen is bezorgd over de plannen met de Adolphe Pégoudlaan aan Flanders Expo. De drukke verbindingsweg moet op termijn de helft smaller worden. Maar die ingreep in Sint-Denijs-Westrem heeft een directe impact op Drongen, aldus de actiegroep. “In plaats van oplossingen te bieden, maken ze het enkel erger”, zegt buurtbewoner Frederik Minnaert.
 2. Dit zijn de 7 favoriete adresjes van topchef die voor België naar Bocuse d’Or trekt: “Hiervoor spring ik meteen in de wagen”
  PREMIUM

  Dit zijn de 7 favoriete adresjes van topchef die voor België naar Bocuse d’Or trekt: “Hiervoor spring ik meteen in de wagen”

  Sam Van Houcke, chef-kok van restaurant Maste, mag ons land eind maart vertegenwoordigen in Boedapest tijdens de Bocuse d’Or. Geselecteerd worden voor deze prestigieuze wedstrijd, ook wel eens de Olympische Spelen van de gastronomie genoemd, is niet min. Maar waar gaat de Gentse chef zelf eten? Ontdek hier zijn zeven favoriete restaurants in Vlaanderen.
 3. Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot in Gent, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”
  Gent

  Vervroegde sluiting cafés verloopt vlot, maar met een pruillip: “Ze nemen ons geluk weer weg, en dat had vermeden kunnen worden”

  Restaurants en cafés moeten sinds zaterdagavond weer vroeger sluiten, in de hoop het aantal besmettingen weer in te dijken. In Gent verliep dat vlot: enkele minuten na 23 uur waren de cafés zo goed als leeg , al vertrokken veel gasten met tegenzin. “Wat maakt het nu uit of je om 23 uur sluit of om half drie? Wij zijn dubbel gevaccineerd, wij willen leven.”