Barbecueën op openbare plaatsen wordt verboden vanaf woensdag
Volledig scherm
Barbecueën op openbare plaatsen wordt verboden vanaf woensdag © Yves Masscho

Gent verbiedt openbare barbecues vanaf morgen. “Zolang de droogte aanhoudt”

GentVanaf morgen, woensdag dus, is het in Gent verboden te barbecueën op openbare plaatsen. Door de  droogte wordt dat immers te gevaarlijk.

 1. Meulestedebrug gaat weekend dicht voor werken aan nieuwe brug
  Gent

  Meulestede­brug gaat weekend dicht voor werken aan nieuwe brug

  De werken aan de Meulestedebrug in Gent vorderen gestaag, maar daar hoort ook af en toe een omleiding bij. Zo gaat de brug in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 oktober nog eens dicht voor alle verkeer. “We vullen de bouwkuipen van de nieuwe brugpijlers met zand”, laat de Vlaamse Waterweg weten. De werken starten om zaterdag om 6 uur ‘s morgens en eindigen zondagavond om middernacht. Op zaterdag legt De Lijn pendelbussen in tussen de haltes Kapiteinstraat en Mariakerke Post.
 2. Europees hockey voor Gantoise en kapitein Antoine Kina: “We zijn completer dan vorig seizoen”
  hockey EHL

  Europees hockey voor Gantoise en kapitein Antoine Kina: “We zijn completer dan vorig seizoen”

  Vicekampioen Gantoise probeert zich donderdag en vrijdag in Hamburg te plaatsen voor de eindfase van de Euro Hockey League. Het duel tegen het Zwitserse Wettingen moet donderdag een zege opleveren, een dag later wacht dan zo goed als zeker een treffen met Amsterdam. “Dat kan een leuke affiche worden”, aldus kapitein Antoine Kina. “Met ons jong team hebben we niets te verliezen.”
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.