Wordt Mathias De Clercq binnen enkele jaren ook burgemeester in het gemeentehuis van Zelzate (rechts in beeld)?
Volledig scherm
Wordt Mathias De Clercq binnen enkele jaren ook burgemeester in het gemeentehuis van Zelzate (rechts in beeld)? © Wannes Nimmegeers

Gent sluit fusie met Zelzate niet uit, al vreest Oost-Vlaamse gemeente te worden ‘opgeslokt’

Gent/ZelzateGent sluit een fusie met de Oost-Vlaamse buurgemeente Zelzate niet uit. Al is die piste voorlopig niet de meest voor de hand liggende. Het gemeentebestuur van Zelzate, dat bestaat uit Vooruit en PVDA+, onderzoekt mogelijke fusiepartners. Assenede en Evergem worden daarbij genoemd, maar ook het veel grotere Gent.

  1. Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardige maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”
    GENT

    Met een volle maag in de klas: Gent geeft kleuters van Het Klimrek een volwaardi­ge maaltijd: “Ze eten nu bijna allemaal op school”

    Met een lege maag kan je niet leren en niet elke brooddoos is even goed gevuld. Daarom heeft stad Gent momenteel een proefproject ‘Lekkers op school’ lopen, waarbij zowat 665 kinderen op school een ontbijt, tussendoortje of lunch krijgen. Wij kijken mee in de klas van juf Marlies van basisschool Het Klimrek, waar twintig kleuters chili con carne verorberen.