vaccinatiecentrum in Flanders expo in Gent wordt in augustus afgebouwd
Volledig scherm
vaccinatiecentrum in Flanders expo in Gent wordt in augustus afgebouwd © Wannes Nimmegeers

Gent scoort hoog op vaccinatieschaal, maar schakelt nog versnelling hoger: “vaccinatiebus naar minst gevaccineerde wijken”

GentGent heeft vandaag de kaap van 70% gerond. Meer dan 70% van àlle Gentenaars, kinderen meegerekend, is nu minstens één keer gevaccineerd. In vergelijking met de rest van het land is dat best veel. Toch schakelt de stad nog een versnelling hoger. “We analyseren nu de vaccinatiegraad op wijkniveau, en gaan eind augustus een vaccinatiebus sturen naar de minst gevaccineerde wijken”, aldus gezondheidsschepen Rudy Coddens (Vooruit).

  1. Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnelheid
    AUTOSPORT

    Xwift Racing Events komt stilaan op kruissnel­heid

    Sinds enige tijd is de Belgische autosportscène een naam rijker, een naam die voor het eerst echt van zich liet spreken tijdens de voorbije 24 uur van Zolder: Xwift Racing Events. Het team met basis in Oost-Vlaanderen won niet alleen de klasse TB, het team behaalde ook de derde plaats in diezelfde klasse en liet mooie dingen zien met zowel, de BMW M2 CS, Praga als Radical die onder dezelfde vlag raceten. Xwift Racing Events wil zonder meer verdergaan op dit elan, niet alleen dit seizoen, maar de komende jaren en dat met een duidelijke filosofie in het achterhoofd.