Schoonmaker is een knelpuntberoep.
Volledig scherm
Schoonmaker is een knelpuntberoep. © iStock

Gent organiseert gratis tweedaagse opleiding om schoonmaker te worden

Heel wat bedrijven vinden geen schoonmaakpersoneel, en dus wordt voor het eerst een gratis tweedaagse opleiding georganiseerd. Dat gebeurt onder de flitsende naam ‘Cleaning School’.

 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 1. Stad wil krakers uit het Vredeshuis tegen februari: “Verkoop is de laatste optie, maar renovatiekosten dwingen ons”
  GENT

  Stad wil krakers uit het Vredeshuis tegen februari: “Verkoop is de laatste optie, maar renovatie­kos­ten dwingen ons”

  Het laatste woord is nog niet geschreven over het voormalige Vredeshuis, het pand aan de Sint-Margrietstraat dat sinds kort door pandemisten bezet wordt. Het gebouw wordt in de etalage gezet omdat de renovatiekosten te hoog liggen, de stad vraagt nu ook aan de krakers om ten laatste tegen februari te vertrekken. De krakers zelf laten weten “burgerlijk ongehoorzaam te blijven”.