De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet
Volledig scherm
De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet © Wannes Nimmegeers

Gent maakt inventaris van mogelijk met PFOS vervuilde terreinen: “Als we vermoeden dat er iets mis is, grijpen we onmiddellijk in”

GentDe stad Gent is bezig met het oplijsten van terreinen die mogelijk vervuild kunnen zijn met PFOS. De grootschalige vervuiling in Zwijndrecht door het bedrijf 3M zorgt voor ongerustheid in heel Vlaanderen. Onder meer brandweerkazernes zouden een risico vormen, omdat PFOS ook in brandweerschuim zat.

  1. 1.000 laptops gedoneerd, gerenoveerd en uitgedeeld: "Wie in lockdown geen computer had, kreeg het erg moeilijk”
    PREMIUM
    GENT

    1.000 laptops gedoneerd, gereno­veerd en uitgedeeld: "Wie in lockdown geen computer had, kreeg het erg moeilijk”

    Digitale lessen, Zoomvergadering, thuiswerk: in lockdown had je een computer, tablet of smartphone nodig. Niet iedereen kan dat betalen, maar de Gentenaren kwamen massaal over de brug. Schepen voor Gelijke Kansen Astrid De Bruycker (Vooruit) kreeg de 1.000ste gedoneerd en gerepareerde laptop overhandigd. “En ja, alle laptops worden eerst volledig leeggehaald.”