De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet
Volledig scherm
De oude brandweerkazerne in de Academiestraat is momenteel een groot bouwproject. Of de bodem er PFOS bevat? Niemand die het weet © Wannes Nimmegeers

Gent maakt inventaris van mogelijk met PFOS vervuilde terreinen: “Als we vermoeden dat er iets mis is, grijpen we onmiddellijk in”

GentDe stad Gent is bezig met het oplijsten van terreinen die mogelijk vervuild kunnen zijn met PFOS. De grootschalige vervuiling in Zwijndrecht door het bedrijf 3M zorgt voor ongerustheid in heel Vlaanderen. Onder meer brandweerkazernes zouden een risico vormen, omdat PFOS ook in brandweerschuim zat.

 1. Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrijders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”
  Gent

  Stefan plaatst ‘flitspaal’ in voortuin om hardrij­ders in straat af te schrikken: “Sindsdien vlammen ze hier toch al wat minder snel voorbij”

  De Sint-Gerolfstraat in Drongen heeft er sinds kort een flitspaal bij. Hoewel het model er levensecht uitziet, is het een dummy die uiteraard niet echt kan flitsen maar vooral voor een afschrikeffect moet zorgen. Het idee komt uit de koker van bewoner Stefan Sergeant die de onveilige verkeerssituatie in zijn straat wil aankaarten.
 2. Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”
  GENT

  Mario wandelt de Dodentocht voor zijn dochtertje Elisa (8), die talloze epilepsie-aanvallen per dag heeft: “Zo veel mogelijk geld inzamelen voor haar school”

  Je moet er goed zot voor zijn of je hebt écht een missie voor ogen: Mario Vermeersch (50) trotseert op vrijdag de Dodentocht. Niet om iets aan zichzelf te bewijzen, maar om geld in te zamelen voor de school van dochtertje Elisa (8). Het meisje heeft tientallen epilepsie-aanvallen per dag, kon je al in onze krant lezen.