Verkleed aanbellen aan huizen om snoep te krijgen is dit jaar verboden
Volledig scherm
Verkleed aanbellen aan huizen om snoep te krijgen is dit jaar verboden © RV

Gent legt ‘trick or treat-verbod’ op: geen halloweentochten langs huizen

GentVerkleed aanbellen aan huizen om snoep of geld te krijgen, dat Amerikaans Halloweengebruik vindt steeds meer ingang in onze contreien. Maar niet dit jaar, of toch zeker niet in Gent. Burgemeester Mathias De Clercq verbiedt het. Er worden boetes tot 120 euro voor uitgeschreven.

 1. Co-housers hangen briefje aan het raam: “Neen dit is geen feestje, wij wonen hier met acht” Politie krijgt steeds meer meldingen van ‘illegale samenkomsten’
  PREMIUM
  Gent

  Co-hou­sers hangen briefje aan het raam: “Neen dit is geen feestje, wij wonen hier met acht” Politie krijgt steeds meer meldingen van ‘illegale samenkom­sten’

  Ze zijn met acht, allemaal tussen de 20 en de 26 jaar oud, en delen een huis in Gent-centrum. Omdat hun woonkamer langs de straatkant ligt en ze merkten dat steeds meer mensen bleven staan om binnen te kijken, hebben ze een briefje aan het raam gehangen, waarop staat dat er géén feestje aan de gang is van vrienden die de regels aan hun laars lappen, maar dat ze daar wonen, met acht. Zij kregen nog geen controle, maar de politie bevestigt wel dat ze steeds meer oproepen krijgen van ‘verklikkers’, heel vaak onterecht.
 2. 16 jaar na datum voert Stad Gent ‘fietspadplan’ van Wondelgemnaar Danny (58) uit: “Eindelijk kunnen de kinderen veilig naar school”
  PREMIUM

  16 jaar na datum voert Stad Gent ‘fietspad­plan’ van Wondelgem­naar Danny (58) uit: “Eindelijk kunnen de kinderen veilig naar school”

  Goed nieuws voor de 660 leerlingen van vrije basisschool Mariavreugde in Wondelgem. Tegen 2022 hoopt de Stad Gent een gloednieuw fietspad naast de tramlijn tussen Gent en Evergem te openen. Een plan dat Wondelgemnaar Danny Onderdonck (58) al in 2004 op tafel legde. “Misschien hebben ze mijn idee ergens tussen een stapel oud papier gevonden?”, vraagt hij zich al lachend af.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken