In het grootste deel van Gent-centrum mogen de mondmaskers vanaf woensdag af
Volledig scherm
In het grootste deel van Gent-centrum mogen de mondmaskers vanaf woensdag af © Wannes Nimmegeers

Gent laat de mondmaskers vallen, alleen nog verplicht op drukke winkelassen: “Blijf wel voorzichtig”

GentVanaf woensdag mogen we eindelijk weer op straat komen zonder mondmasker, in Gent. Of toch in het grootste deel van Gent. Op de drukke winkelas Langemunt - Veldstraat en aan de schoolpoorten blijven mondkapjes wel verplicht. Ook het alcoholverbod op het openbaar domein verdwijnt.

 1. 25 jaar geleden crashte luchtballon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”
  PREMIUM
  Gent

  25 jaar geleden crashte luchtbal­lon tegen de Sint-Jacobskerk: “Nog altijd de vreemdste oproep die ik ooit binnen kreeg”

  Wie er toen bij was, weet het vandaag nog altijd. Op zondagavond 9 juni 1996 botste een heteluchtballon tegen de kerktoren van Sint-Jacobs, en bleef daar hangen. De ballonvaarder en zijn twee passagiers werden op spectaculaire wijze gered door de brandweer, het ballonzeil werd een dag later naar beneden gehaald. “Toen die oproep binnenkwam, dacht ik eerst dat het een grap was", herinnert brandweerman Yves Pieters zich. Hij was toen nog maar een paar maanden in dienst.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.