Archiefbeeld: midden mei werden in Antwerpen de eerste elektrische bussen van De Lijn voorgesteld. Deze bussen moet je binnenkort ook in Gent zien voorbij rijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: midden mei werden in Antwerpen de eerste elektrische bussen van De Lijn voorgesteld. Deze bussen moet je binnenkort ook in Gent zien voorbij rijden. © Photo News

Gent krijgt grootste stelplaats voor elektrische bussen van Vlaanderen: dossier-Wissenhage in stroomversnelling

GentDe brug langs de Nieuwevaart ligt al bijna tien jaar klaar, maar nu is de aanvraag voor de bouw van een nieuwe bus- en tramstelplaats dan toch ingediend. Gent moet hiermee meteen het grootste aantal elektrische bussen van heel Vlaanderen kunnen stallen. Lees hier welke plannen er op stapel staan. 

8 reacties

 • Bernard Loncke

  5 maanden geleden
  Ja, de burgers gaan wel voor alle kosten opdraaien want dat is het wel! Politiek ligt dit goed bij links/groen, zogezegd prima voor het milieu maar minder voor onze portemonnee !
 • willem merken

  5 maanden geleden
  En waar gaan ze stroom mee maken om die bussen op te laden? Alle Gentse politici op de hometrainer en stoempen maar. En hoe zit het met die schimmelhuisjes?
 • Bart Jans

  5 maanden geleden
  In Duitsland vliegen ze al massaal in vuur, duurbetaald speelgoed om een kleine minderheid groene jongens te plezieren en betaald door een onverschillige meerderheid.
 • Maurice Van der Leene

  5 maanden geleden
  Jongens toch gans diene cinema van dat electrisch. rijden is een grote luchtbel en is gedoemd te mislukken je lost een probleem op en je krijgt er tien in de plaats en de diesels die hier niet meer rijden blijven nog jaren in Afrika enz... rijden en wat denken die slimerikken dat die uitlaatgassen niet naar hier zal overwaaien?
 • Jean Lazoore

  5 maanden geleden
  Als ze nu al 4 Teslas niet kunnen opladen gaan er veel op hun elektrische bus mogen wachten vrees ik.
 1. Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.