Onderzoeksschip RV Belgica
Volledig scherm
Onderzoeksschip RV Belgica © RV / Freire Shipyard / Kongsberg

Gent kandidaat om peter te zijn van nieuw marineschip: onderzoeksschip Belgica

GentEind dit jaar wordt de Belgica opgeleverd. Dat is een nieuw onderzoeksschip van Belspo (Belgian Science Policy), dat bemand zal worden door de Belgische Marine. Kroonprinses Elisabeth zal het schip in april of mei dopen, en Gent is - gesteund door de UGent - kandidaat om het peterschap op te nemen.

 1. Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”
  Gentbrugge

  Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”

  Restaurants promoten al volop hun menu voor kerstavond en oudejaar, maar het gloednieuwe café Merino pakt het anders aan. Nele en Lieselot De Keyser focussen op de dagen ná Kerstmis en Nieuwjaar zodat vrienden en familie die elkaar de avond zelf niet konden zien, de dagen erna toch samen kunnen klinken met een lekker taartje, ‘glitterballen’ en aperitief erbij.
 1. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt

 2. Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"
  Play
  Club Flo

  Sieg De Doncker is besneden en wil taboe doorbreken: "Omdat je niet speciaal wil zijn, praat je daar eerst niet over"