Zes verschillende brouwers leverden elk hun eigen Gents biertje voor de box
Volledig scherm
Zes verschillende brouwers leverden elk hun eigen Gents biertje voor de box © Wannes Nimmegeers

Gent heeft nu ook een eigen bierbox

In Gent wordt meer en meer bier gebrouwen en dus kon een bierbox met bijhorende bierwandeling niet lang op zich laten wachten. Gents taxi-chauffeur Joeri Cools ontwikkelde de box die vanaf zaterdag in de grote bierhandels ligt. “Ik maakte eerder zo’n box voor Meetjeslandse bieren en die verkocht in geen tijd uit. Ik verwacht dat de Gentse versie even populair zal zijn, want Gent is een bierstad”, zegt hij.

0 reacties

 1. 30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileumeditie Massacantus
  GENT

  30 keer het Io Vivat: 2.200 studenten heffen het glas op jubileume­di­tie Massacan­tus

  Al dertig jaar lang heffen de studenten van de Gentse hogescholen en universiteit samen het glas op de Massacantus. De jubileumeditie trok 2.200 studenten die rond iets voor 8 het Io Vivat inzetten in Hal 3 van Flanders Expo. Om half twaalf gaat de laatste pul de lucht in, dan zit de dertigste editie van deze studentikoze traditie erop. Onze fotograaf Wannes Nimmegeers ging een kijkje nemen.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. ArcelorMittal mikt op koolstofvrije staalproductie met inhuldiging Steelanol-project: “Primeur voor Europese staalindustrie”
  Gent

  ArcelorMit­tal mikt op koolstof­vrije staalpro­duc­tie met inhuldi­ging Steelanol-pro­ject: “Primeur voor Europese staalindu­strie”

  In de haven van Gent heeft staalreus ArcelorMittal het startschot gegeven voor de vergroening van zijn staalproductie met het Steelanol-project. Als één van de grootste vervuilende fabrieken van Europa wil de staalreus zijn koolstofuitstoot drastisch terugdringen. De voorstelling van het project werd onderbroken door een klimaatactivist.