Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Gent heeft meeste bos geplant van alle lokale besturen in Vlaanderen, maar vier bijzondere bosjes nog steeds bedreigd

GentEr dreigen heel wat bosjes te verdwijnen, en toch doet Gent het beter dan alle andere lokale besturen in Vlaanderen als het gaat om bosaanplanting. In de periode 2019-2020 plantte de stad Gent 9 hectare bos aan, een zevende van de hoeveelheid bos die alle Vlaamse steden en gemeenten samen hebben aangelegd.

  1. Burgemeester Mathias De Clercq na sneer richting Lichtfestival van Marcel Van der Auwera: “Te kort door bocht om er één evenement uit te pikken”
    Gent

    Burgemees­ter Mathias De Clercq na sneer richting Lichtfesti­val van Marcel Van der Auwera: “Te kort door bocht om er één evenement uit te pikken”

    De situatie in de ziekenhuizen loopt uit de hand, er is bij wijze van spreken geen bed meer vrij. In Oost-Vlaanderen was de situatie nooit eerder zo schrijnend. Marcel Van der Auwera, het hoofd van het comité Hospital & Transport Surge Capacity, zei daarover: “Wat ik op het Lichtfestival gezien heb, doet me sterk vermoeden dat zo’n massa-evenement er geen goed aan gedaan heeft.” Mathias De Clercq blijft het festival verdedigen.