Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

Gent en mobiliteit, the saga continues

8 reacties

 • Collewaert Theo

  1 jaar geleden
  Beetje tendentieus toch, mr Burgelman ! Het is De Lijn, die al jaren bestuurd wordt door NVA die hier ernstig in gebreke is. Wat Groen hier schuld aan heeft , weet ik niet. Dit zijn gewoon de voorbereidingen tot privatiseren van De Lijn door de NVA besparingsregering en hun verdere afbraak van de openbare dienstverlening . Gewoon schandalig !
 • Bertin Vermeulen

  1 jaar geleden
  Geen trams en bussen meer in Gent. Vervang ze door (elektrische) riksha's XXL, draagstoelen, en vermenigvuldig het aantal wandelbussen met 500 of meer. Voor de sportiefsten: Flintstone-karretjes. En stadstaxi's op waterstof of koolzaad. En gondels voor verplaatsing over het water. Alles in (fluo)groen. Komaan, Filip, maak daar eens werk van.
 • Jan Hebbelinck

  1 jaar geleden
  Veel mensen hebben nog niet door dat "de lijn" weg moet. Hogere krachten willen en zullen privatiseren. Simpele zielen juichen dit toe en als het zover gaat zijn zullen we blij mogen zijn dat de prijs van een ticket niet x2 zal zijn. Manchester.... Lege geprivatiseerd trams aan 7,20euro per rit. Klagen en zagen maar tmag niet duur zijn.
 • Gilbert De Keyser

  1 jaar geleden
  Gent, Groen en immobiliteit. Leedvermaak is niet op zijn plaats, maar je zou voor minder denken dat je midden een slechte film zit. Er zijn wielen, maar geen rubbers, sorry mensen, t'es nie mijn schuld. Koetsen zijn niet meer van deze tijd, ondoordachte maatregelen zijn wel in de mode. Kleine middenstanders kreunen van ellende. Wij kijken verbolgen, maar passief toe hoe ons eens vooruitstrevende Gent naar de middeleeuwen afglijdt.
 • Mike Vanderkerken

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk een vooropgezet plan van Watteeuw om het openbaar vervoer uit het centrum te weren, ze rijden te veel in de weg als hij door Gent fietst.
 1. Gesloten horecazaken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbelasting: “Administratieve kronkel, maar uitstel is mogelijk”
  Gent

  Gesloten horecaza­ken krijgen in volle lockdown (foute) factuur voor terrasbe­las­ting: “Admini­stra­tie­ve kronkel, maar uitstel is mogelijk”

  Eind december viel bij de Gentse horecazaken alsnog een factuur voor terrasbelasting in de bus, met de mededeling 7/24. De terrasbelasting die (minstens) tot maart 2021 is kwijtgescholden. Het blijkt een administratieve kronkel te zijn. “Iedereen kreeg een mail met uitleg dat die factuur niet klopt", legt schepen Rudy Coddens uit. “Maar voor de eerste twee maanden van 2020 moet wel degelijk betaald worden.” Slechte timing dan? “Die factuur moest boekhoudkundig gezien in 2020 worden ingeboekt.”
 2. Gentse festivalorganisatoren blikken vooruit op de zomer: “Intussen zijn er zelfs honden die corona kunnen opsporen”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse festivalor­ga­ni­sa­to­ren blikken vooruit op de zomer: “Intussen zijn er zelfs honden die corona kunnen opsporen”

  Wat staat Gent deze zomer te wachten? Kunnen we opnieuw knallen op de vele festivals die onze stad rijk is of blijven de pagina’s in onze agenda maagdelijk wit? We legden ons oor te luister bij enkele belangrijke organisatoren. “Tomorrowland kan perfect 30 euro meer vragen en de prijs van de sneltest berekenen in het ticket”, zegt Joachim Matthys van Copacobana. “Voor ons is dat een heel stuk moeilijker.”
 3. Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-Denijs-Westrem: “Op verouderd plan stond natuurgebied niet ingekleurd”
  Sint-Denijs-Westrem

  Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-De­nijs-West­rem: “Op verouderd plan stond natuurge­bied niet ingekleurd”

  De kaalkap van de spoorwegberm achter de Sint-Denijslaan in Sint-Denijs-Westrem was dan toch niet zo geoorloofd als Infrabel liet uitschijnen. Dat geeft minister Gilkinet toe, na een vraag van kamerlid Joris Vandenbroucke. “Voor één zone was wel degelijk een kapvergunning nodig, en ik zal zulke uitschuivers in de toekomst niet meer pikken.”
 1. Debat rond aanwervingsbeleid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelfsprekend”
  PREMIUM
  Gent

  Debat rond aanwer­vings­be­leid Stad Gent laait opnieuw op: “Degelijke kennis van het Nederlands is voor ons vanzelf­spre­kend”

  Het politiek debat rond aanwervingen bij Stad Gent suddert ook een maand na datum voort. Nadat er eerder discussie is geweest rond een voorrangsregeling voor personen met een migratieachtergrond, speelt de oppositie nu in op de kennis van het Nederlands. “We moeten de lat toch niet nodeloos hoog leggen?”, vraagt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) zich af.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"