Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman, Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

Gent en mobiliteit, the saga continues

8 reacties

 • Collewaert Theo

  1 jaar geleden
  Beetje tendentieus toch, mr Burgelman ! Het is De Lijn, die al jaren bestuurd wordt door NVA die hier ernstig in gebreke is. Wat Groen hier schuld aan heeft , weet ik niet. Dit zijn gewoon de voorbereidingen tot privatiseren van De Lijn door de NVA besparingsregering en hun verdere afbraak van de openbare dienstverlening . Gewoon schandalig !
 • Bertin Vermeulen

  1 jaar geleden
  Geen trams en bussen meer in Gent. Vervang ze door (elektrische) riksha's XXL, draagstoelen, en vermenigvuldig het aantal wandelbussen met 500 of meer. Voor de sportiefsten: Flintstone-karretjes. En stadstaxi's op waterstof of koolzaad. En gondels voor verplaatsing over het water. Alles in (fluo)groen. Komaan, Filip, maak daar eens werk van.
 • Jan Hebbelinck

  1 jaar geleden
  Veel mensen hebben nog niet door dat "de lijn" weg moet. Hogere krachten willen en zullen privatiseren. Simpele zielen juichen dit toe en als het zover gaat zijn zullen we blij mogen zijn dat de prijs van een ticket niet x2 zal zijn. Manchester.... Lege geprivatiseerd trams aan 7,20euro per rit. Klagen en zagen maar tmag niet duur zijn.
 • Gilbert De Keyser

  1 jaar geleden
  Gent, Groen en immobiliteit. Leedvermaak is niet op zijn plaats, maar je zou voor minder denken dat je midden een slechte film zit. Er zijn wielen, maar geen rubbers, sorry mensen, t'es nie mijn schuld. Koetsen zijn niet meer van deze tijd, ondoordachte maatregelen zijn wel in de mode. Kleine middenstanders kreunen van ellende. Wij kijken verbolgen, maar passief toe hoe ons eens vooruitstrevende Gent naar de middeleeuwen afglijdt.
 • Mike Vanderkerken

  1 jaar geleden
  Waarschijnlijk een vooropgezet plan van Watteeuw om het openbaar vervoer uit het centrum te weren, ze rijden te veel in de weg als hij door Gent fietst.
 1. Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-Denijs-Westrem: “Op verouderd plan stond natuurgebied niet ingekleurd”
  Sint-Denijs-Westrem

  Infrabel ging wel degelijk in de fout bij kaalkap in Sint-De­nijs-West­rem: “Op verouderd plan stond natuurge­bied niet ingekleurd”

  De kaalkap van de spoorwegberm achter de Sint-Denijslaan in Sint-Denijs-Westrem was dan toch niet zo geoorloofd als Infrabel liet uitschijnen. Dat geeft minister Gilkinet toe, na een vraag van kamerlid Joris Vandenbroucke. “Voor één zone was wel degelijk een kapvergunning nodig, en ik zal zulke uitschuivers in de toekomst niet meer pikken.”
 2. De Twaalf Werken van Watteeuw: wat staat Gent nog te wachten in 2021?
  PREMIUM
  Gent

  De Twaalf Werken van Watteeuw: wat staat Gent nog te wachten in 2021?

  De XII werken van Vanoudenhoven. Televisiefiguur Rob Vanoudenhoven stond met het drukbekeken televisieprogramma op het toppunt van zijn roem, maar verdween niet veel later in de anonimiteit. Dat Filip Watteeuw (Groen) hetzelfde lot beschoren zal zijn, lijkt ons weinig waarschijnlijk. En toch kwam de schepen voor Openbare Werken onlangs met zijn Twaalf Werken voor 2021 op de proppen. Van Wondelgem, tot Ledeberg of de Brugse Poort: hier gaat de schop dit jaar in de grond.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Ramp- en succesjaar ineen voor Gentse boardshop: “Snowboards blijven staan, overvraag naar surfboards, wakeboards, en skateboards”
  Gent

  Ramp- en succesjaar ineen voor Gentse boardshop: “Snowboards blijven staan, overvraag naar surfboards, wakeboards, en skate­boards”

  Het is een ‘gespleten’ jaar geweest voor West-Site Boardshop in de Nederkouter. De skateboards, longboards, surfboards, wakeboards en rolschaatsen vliegen er sinds de eerste coronagolf de deur uit maar al het wintermateriaal is blijven staan. “Als het gaat om snowboards en skimateriaal werken we rond deze periode normaal tot middernacht. De Krokusvakantie is gewoonlijk een monsterperiode maar nu zitten we met overschotten, terwijl de vraag naar surfboards, wakeboards, en skateboards immens is.”
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre