In 2013 organiseerde de stad nog een tijdelijke slachtvloer in Flanders Expo. Dat mag niet meer.
Volledig scherm
In 2013 organiseerde de stad nog een tijdelijke slachtvloer in Flanders Expo. Dat mag niet meer. © WN

Gent betaalt slachtkosten voor Offerfeest niet meer terug. “Er werd sowieso geen gebruik van gemaakt”

GentDe rechtse oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang steigerden afgelopen zomer, toen bleek dat de stad - via de vzw IN-Gent - de kosten voor het ritueel slachten van schapen of runderen in kader van het Offerfeest, terugbetaalde. De stad verdedigde het systeem als ‘uitdovende maatregel’, maar heeft nu beslist om er een eind aan te maken. “De voorbije 3 jaren is er niet of nauwelijks gebruik van gemaakt", zegt bevoegd schepen Astrid De Bruycker (Vooruit).

 1. Gent betaalt de slachtkosten voor het Offerfeest terug: “Wordt de factuur voor mijn kerstkalkoen dan ook terugbetaald?”
  PREMIUM
  Gent

  Gent betaalt de slachtkos­ten voor het Offerfeest terug: “Wordt de factuur voor mijn kerstkal­koen dan ook terugbe­taald?”

  Consternatie in Gent. Het stadsbestuur betaalt — via de vzw InGent — dit jaar de slachtkosten terug voor moslims die een schaap ritueel (maar wel verdoofd) laten slachten. Gent heeft al enkele jaren geen eigen slachtvloer meer, dus de moslims moeten uitwijken naar pakweg Eeklo of Zottegem. De rechtse oppositie steigert. “De scheiding tussen kerk en staat — of eerder moskee en stad — is weer ver te zoeken. Waar mogen wij de bonnetjes voor ons communiefeest indienen?”
 2. Ongevallenkruispunt aan Sint-Bernadettestraat krijgt paaltjes en lijnen in afwachting van heraanleg
  Sint-Amandsberg

  Ongevallen­kruis­punt aan Sint-Bernadette­straat krijgt paaltjes en lijnen in afwachting van heraanleg

  Na verschillende aanrijdingen in de voorbije maanden is iedereen het erover eens: er moet dringend iets gebeuren aan het kruispunt Visitatiestraat - Grondwetlaan - Hogeweg - Sint-Bernadettestraat in Sint-Amandsberg. “De volledige heraanleg is niet meer voor deze legislatuur, maar het kruispunt wordt op korte termijn ingesnoerd met paaltjes en lijnen", belooft mobiliteitsschepen Filip Watteeuw.