Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg
Volledig scherm
Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg © AFP

Gent bant nu ook bromfietsen uit het centrum: “Lawaai, vervuiling en gevaarlijk rijgedrag”

GentDe horeca focust al maanden op afhaal, waardoor de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid is. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook steeds meer op de bromfiets. Dat zint het stadsbestuur niet, omwille van het lawaai en de stank van de brommers, maar ook omwille van het roekeloze rijgedrag van vele chauffeurs. Daarom wil de stad de brommers binnenkort uit het autovrije gebied bannen.

194 reacties

 • Kris Kras

  7 maanden geleden
  Als de kleinere steden nu ook maar zouden volgen... Het voordeel van de avondklok: ze knallen je 's nachts niet meer wakker. Ik heb in jaren niet meer zo goed geslapen!
 • WILFRIED MINNAERT

  8 maanden geleden
  Gent is momenteel nog enkel voor buitenlandse toeristen. Inwoners van gemeenten en steden buiten Gent komen niet meer naar de Stad Gent voor vertier. Alle mooie winkels met naam, zijn verdwenen . Zelfs bekende horicazaken zijn gevlucht. Wat het stadsbestuur nodig heeft is enkele goede politiekers met ballen aan hun lijf, die de man, oorzaak van alle domme beslissingen, VERBANNEN uit het bestuur. Adieu Philip Watteeuw. Verhuis naar de Noordpool en tracht aldaar groene sneeuw in te voeren.
 • Kenny Brusseel

  8 maanden geleden
  Is te hopen want die mannen kijken naar niks, ofwel steken ze gewoon over waar ze voorrang moet verlenen zelf meegemaakt twee jaar geleden ik was net mijn laatste rijlessen aan het doen van de rijschool gelukkig kon ik net op tijd stoppen
 • Yolande MARIS

  8 maanden geleden
  Aan alle zelfstandigen lever niet en doe een tijd geen reparaties en werken meer in zulke peststeden .Dat ze hun boeltje zelf onderhouden en hun voedsel maar zelf te voet of met de fiets gaan gaan halen,kijken hoelang ze het volhouden.
 • Johan Verlinden

  8 maanden geleden
  Het werd tijd dat ze dit eens aanpakken. Daar is niets positiefs aan