Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg
Volledig scherm
Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg © AFP

Gent bant nu ook bromfietsen uit het centrum: “Lawaai, vervuiling en gevaarlijk rijgedrag”

GentDe horeca focust al maanden op afhaal, waardoor de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid is. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook steeds meer op de bromfiets. Dat zint het stadsbestuur niet, omwille van het lawaai en de stank van de brommers, maar ook omwille van het roekeloze rijgedrag van vele chauffeurs. Daarom wil de stad de brommers binnenkort uit het autovrije gebied bannen.

195 reacties

 • ans dhondt

  10 maanden geleden
  De brommerkes zijn een pest. PUNT
 • Kris Kras

  2 jaar geleden
  Als de kleinere steden nu ook maar zouden volgen... Het voordeel van de avondklok: ze knallen je 's nachts niet meer wakker. Ik heb in jaren niet meer zo goed geslapen!
 • WILFRIED MINNAERT

  2 jaar geleden
  Gent is momenteel nog enkel voor buitenlandse toeristen. Inwoners van gemeenten en steden buiten Gent komen niet meer naar de Stad Gent voor vertier. Alle mooie winkels met naam, zijn verdwenen . Zelfs bekende horicazaken zijn gevlucht. Wat het stadsbestuur nodig heeft is enkele goede politiekers met ballen aan hun lijf, die de man, oorzaak van alle domme beslissingen, VERBANNEN uit het bestuur. Adieu Philip Watteeuw. Verhuis naar de Noordpool en tracht aldaar groene sneeuw in te voeren.
 • Kenny brusseel

  2 jaar geleden
  Is te hopen want die mannen kijken naar niks, ofwel steken ze gewoon over waar ze voorrang moet verlenen zelf meegemaakt twee jaar geleden ik was net mijn laatste rijlessen aan het doen van de rijschool gelukkig kon ik net op tijd stoppen
 • Yolande MARIS

  2 jaar geleden
  Aan alle zelfstandigen lever niet en doe een tijd geen reparaties en werken meer in zulke peststeden .Dat ze hun boeltje zelf onderhouden en hun voedsel maar zelf te voet of met de fiets gaan gaan halen,kijken hoelang ze het volhouden.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.
 2. Vandaag start proces tegen bokser Yorben (24) die Manchester City-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegparking: “Papa lijdt er nog altijd onder, fysiek én mentaal”
  PREMIUM
  Gent/Ninove

  Vandaag start proces tegen bokser Yorben (24) die Manchester Ci­ty-supporter Guido (64) in coma sloeg op snelwegpar­king: “Papa lijdt er nog altijd onder, fysiek én mentaal”

  De 24-jarige Yorben S. moet zich vandaag voor de rechter verantwoorden nadat hij op 19 oktober 2021 Guido De Pauw (64) in een coma sloeg op de snelwegparking in Drongen. Op de terugweg van een Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge, liep het slachtoffer - een notoir Manchester City-supporter uit Meerbeke - de Club Brugge-fan Yorben S. tegen het lijf. Na een banale discussie werd het slachtoffer in coma geslagen door Yorben S. Die riskeert nu een celstraf van vijf jaar voor het zware misdrijf.
 1. Zorgt ‘Latem Leven’ voor inbraakgolf in ‘s lands duurste gemeente? “Iedereen weet toch al lang wat voor huizen hier staan”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem

  Zorgt ‘Latem Leven’ voor inbraak­golf in ‘s lands duurste gemeente? “Iedereen weet toch al lang wat voor huizen hier staan”

  Sint-Martens-Latem krijgt de laatste tijd nogal wat inbraken te verwerken. Volgens nogal wat verontruste inwoners is dat het gevolg van Latemnaren die onguur volk aantrekken door in realityshows als ‘Latem Leven’ hun rijkdom te etaleren. Burgemeester Pieter Vandeheyden (WELZIJN) gelooft echter niet dat het tv-programma de oorzaak is van de inbraken. “Tien jaar geleden waren er nog veel meer.”