Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg
Volledig scherm
Koeriers op brommers in Gent-centrum? De stad wil ze weg © AFP

Gent bant nu ook bromfietsen uit het centrum: “Lawaai, vervuiling en gevaarlijk rijgedrag”

GentDe horeca focust al maanden op afhaal, waardoor de hoeveelheid koeriers sterk gegroeid is. In Gent zie je veel koeriers op de fiets, maar ook steeds meer op de bromfiets. Dat zint het stadsbestuur niet, omwille van het lawaai en de stank van de brommers, maar ook omwille van het roekeloze rijgedrag van vele chauffeurs. Daarom wil de stad de brommers binnenkort uit het autovrije gebied bannen.

194 reacties

 • Kris Kras

  2 maanden geleden
  Als de kleinere steden nu ook maar zouden volgen... Het voordeel van de avondklok: ze knallen je 's nachts niet meer wakker. Ik heb in jaren niet meer zo goed geslapen!
 • WILFRIED MINNAERT

  2 maanden geleden
  Gent is momenteel nog enkel voor buitenlandse toeristen. Inwoners van gemeenten en steden buiten Gent komen niet meer naar de Stad Gent voor vertier. Alle mooie winkels met naam, zijn verdwenen . Zelfs bekende horicazaken zijn gevlucht. Wat het stadsbestuur nodig heeft is enkele goede politiekers met ballen aan hun lijf, die de man, oorzaak van alle domme beslissingen, VERBANNEN uit het bestuur. Adieu Philip Watteeuw. Verhuis naar de Noordpool en tracht aldaar groene sneeuw in te voeren.
 • Kenny Brusseel

  2 maanden geleden
  Is te hopen want die mannen kijken naar niks, ofwel steken ze gewoon over waar ze voorrang moet verlenen zelf meegemaakt twee jaar geleden ik was net mijn laatste rijlessen aan het doen van de rijschool gelukkig kon ik net op tijd stoppen
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Aan alle zelfstandigen lever niet en doe een tijd geen reparaties en werken meer in zulke peststeden .Dat ze hun boeltje zelf onderhouden en hun voedsel maar zelf te voet of met de fiets gaan gaan halen,kijken hoelang ze het volhouden.
 • Johan Verlinden

  2 maanden geleden
  Het werd tijd dat ze dit eens aanpakken. Daar is niets positiefs aan
 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 2. 18 maanden cel met uitstel en verbod om alleen op café te gaan voor werknemer van UGent die meer dan 100.000 euro stal
  Gent

  18 maanden cel met uitstel en verbod om alleen op café te gaan voor werknemer van UGent die meer dan 100.000 euro stal

  Een 66-jarige ex-werknemer van de UGent is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel omdat hij tussen 2009 en 2019 wel 106.000 euro heeft gestolen. Toen de feiten aan het licht kwamen, werd hij op staande voet ontslagen. Naast de gevangenisstraf en een boete van 4.000 euro besliste de rechtbank dat de man ook niet meer zonder gezelschap op café mag gaan.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief