Beeld ter illustratie. De wolk is gezien boven de Gentse haven.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. De wolk is gezien boven de Gentse haven. © Wannes Nimmegeers

Gele wolk boven Gentse haven niet gevaarlijk voor omwonenden

Een gele wolk die ter hoogte van de Pantserschipstraat in de Gentse haven gezien is, drijft af naar het noorden richting Evergem, Kluizen en Langerbrugge. De brandweer laat weten dat de stof niet gevaarlijk is voor bewoners.

6 reacties

 • peter colson

  1 jaar geleden
  Bizar. Een stikstofverbinding is niet giftig, maar als het om verbrandingsmotoren gaat is NOX wel het eerste wat groen opnoemt als levensbedreigend voor mens, dier, milieu en klimaat. Dit verhaaltje stinkt.
 • Laurens Salens

  1 jaar geleden
  Wat een onzin, niet schadelijk.. Zoek eens op wikipedia wat het is en doet. "Bij opnemen in het menselijk lichaam kunnen longbeschadigingen (longoedeem) optreden, doordat het met water salpeterzuur vormt. Ook de rode bloedcellen worden door dit gas aangetast, met als gevolg minder zuurstofopname."
 • Glenn Ledoux

  1 jaar geleden
  Bij opnemen in het menselijk lichaam kunnen longbeschadigingen (longoedeem) optreden, doordat het met water salpeterzuur vormt. Ook de rode bloedcellen worden door dit gas aangetast, met als gevolg minder zuurstofopname Anders is er geen gevaar...
 • Ronny Van de Wal

  1 jaar geleden
  Niet gevaarlijk,stikstofdioxide? Bij opnemen in het menselijk lichaam kunnen longbeschadigingen,(longoedeem),optreden, doordat het met water salpeterzuur vormt. Ook de rode bloedcellen worden door dit gas aangetast, met als gevolg minder zuurstofopname.Hoe in godsnaam kan je nu beweren dat dit niet schadelijk is voor de omgeving?
 • Pete Lepou

  1 jaar geleden
  Niet gevaarlijk? Dieselwagens wel....? Wat een belgenmop.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan