Deze gele brooddoos bevat medische info van senioren, en wordt in de koelkast bewaard
Volledig scherm
Deze gele brooddoos bevat medische info van senioren, en wordt in de koelkast bewaard © Wannes Nimmegeers

Gele ‘frigo-brooddoos’ vol info over senioren breidt uit naar Gentbrugge, en later naar heel Gent

Gentbrugge / LedebergDe gele brooddoos die aan senioren en hulpbehoevenden in Ledeberg is bezorgd, blijkt een succes. In de doos, die ze in hun koelkast moeten bewaren, zit al hun medische en andere nuttige info. Bij een eventuele interventie vinden hulpverleners dan snel alle informatie die ze nodig hebben. “In Ledeberg is de gele doos goed onthaald, we breiden nu uit naar Gentbrugge", zegt schepen van Welzijn Rudy Coddens (sp.a).

 1. Is spreektijdbeperking de oplossing voor de langdradige en saaie Gentse gemeenteraden? “Met al die herhalingen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”
  PREMIUM
  Gent

  Is spreektijd­be­per­king de oplossing voor de langdradi­ge en saaie Gentse gemeentera­den? “Met al die herhalin­gen lijkt het hier wel FC De Kampioenen”

  De Gentse gemeenteraad heeft een probleem. Ze is saai en langdradig, elke keer opnieuw. Er zijn weinig of geen spitante debatten, tussenkomsten én antwoorden worden doorgaans afgelezen van een vooraf opgesteld blad. Heel veel zaken worden letterlijk herhaald uit een gemeenteraadscommissie eerder in de maand. Voorzitter Zeneb Bensafia vroeg gisteren bij de start van de eerste raad van 2021 of het beter kan. “Hou uw tussenkomsten kort en krachtig, to the point. En val niet in herhaling. Soms lijkt het hier wel FC De Kampioenen.”
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken