Vlnr.: Koen Van der Jeugt (coördinator SVK), schepen Tine Heyse en Bert Van Den Broele (Het Pandschap) voor de woning in de Spiegelhofstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr.: Koen Van der Jeugt (coördinator SVK), schepen Tine Heyse en Bert Van Den Broele (Het Pandschap) voor de woning in de Spiegelhofstraat. © Cedric Matthys

Gek of geniaal? Coralie (45) erfde herenhuis en maakte er sociale woning van: “Mijn gemoedsrust is ook veel waard”

GentEen herenhuis erven in Gent en het laten ombouwen tot een sociale woning? Het plan lijkt van de pot gerukt, maar dat is het niet. Coralie Van Leeuwen (45) verhuurt haar woning, vlakbij de Nieuwewandeling, een kwart onder de marktprijs. “Toch ben ik zeker dat mijn geld elke maand op mijn rekening staat.”

 1. Nieuw parkeergebouw in Bloemekenswijk ingehuldigd: woensdag en donderdag gratis parkeren
  Gent

  Nieuw parkeerge­bouw in Bloemekens­wijk ingehul­digd: woensdag en donderdag gratis parkeren

  Het Getouw, het nieuwe parkeergebouw op het bedrijventerrein U-Connect in de Bloemekenswijk, is dinsdagmiddag ingehuldigd door Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit in Gent. Het gebouw telt 392 parkeerplaatsen. “Normaal gezien is dit niet mijn omgeving, maar op korte termijn heb ik nu toch al twee parkeergebouwen ingehuldigd", grapte Watteeuw. Buurtbewoners krijgen woensdag en donderdag de kans om het gebouw gratis uit te testen.
 1. Nieuwe herbruikbare Negenduust-beker voorgesteld voor de Gentse Feesten (maar niet elk plein doet mee). Hoe zit het systeem in elkaar en hoeveel kost het?
  PREMIUM
  Gent

  Nieuwe herbruikba­re Negenduust-be­ker voorge­steld voor de Gentse Feesten (maar niet elk plein doet mee). Hoe zit het systeem in elkaar en hoeveel kost het?

  Nog even wachten en dan is het zover: de Gentse Feesten (van 15 tot 24 juli) zijn eindelijk terug van weggeweest. Er zal weer tien dagen lang gefeest, gedanst, gegeten en gedronken kunnen worden. Dat laatste zal gebeuren uit een spiksplinternieuwe herbruikbare Negenduust-beker, die maandagmiddag werd voorgesteld. Maar niet elk plein biedt de beker aan. Wij lijsten op waar je welke beker kan gebruiken, inruilen en hoeveel je ervoor moet betalen.
 2. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Freddy Francois, manusje-van-alles bij AA Gent: “Tijdens de match zit ik in de tribune, maar moet vaak in actie schieten. In zo’n groot stadion is altijd wel iets te doen”
  PREMIUM

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Freddy Francois, manusje-van-al­les bij AA Gent: “Tijdens de match zit ik in de tribune, maar moet vaak in actie schieten. In zo’n groot stadion is altijd wel iets te doen”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant zes medewerkers in de verf die achter schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag laten we onderhoudsman Freddy Francois aan het woord.