Vuurwerk voor oudejaar aan Portus Ganda: voortaan wordt dat lager en stiller
Volledig scherm
Vuurwerk voor oudejaar aan Portus Ganda: voortaan wordt dat lager en stiller © Wannes Nimmegeers

Geen vuurwerk meer tijdens Gentse Feesten, kleiner vuurwerk met oudejaar: “Lagere vuurpijlen en stillere knallen”

GentHet vuurwerk voor de nationale feestdag tijdens de Gentse Feesten komt niet meer terug. Dat was er ook dit jaar al niet meer, toen zat er wel nog vuurwerk in het openingsspektakel. Ook met oudejaar zijn er wijzigingen. Dan komt er wél nog een vuurwerkshow, maar met lagere pijlen en stillere knallen.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Kruim van de Gentse muzikanten jamt samen op eerste ‘Feest van de Gentse Muziekscène’
  GENT

  Kruim van de Gentse muzikanten jamt samen op eerste ‘Feest van de Gentse Muziekscè­ne’

  Al wie iets betekent of wil betekenen op de Gentse grote en kleine podia, in dancings en café’s, zat op maandagavond samen in de Handelsbeurs voor het eerste ‘Feest van de Gentse Muziekscène’. De organisatoren willen vooral de soms nogal gesloten bubbels stukprikken. Binnenkort een hip-hopavondje in de Missy Sippy? Niet direct, maar er stond wel meteen een gigantische jam op het programma.
 2. Verschillende benefieten op poten gezet voor ‘oudste cafébazin van Gent’ (87) na gewelddadige overval: “Zo kan ze een nieuw alarmsysteem kopen”
  Gent

  Verschil­len­de benefieten op poten gezet voor ‘oudste cafébazin van Gent’ (87) na gewelddadi­ge overval: “Zo kan ze een nieuw alarmsys­teem kopen”

  Dat Lisbeth Waldack (87) graag gezien is, was al lang geweten. De kranige cafébazin houdt al meer dan 58 jaar haar café De Viking open op de Muide. Dat uitgerekend zij slachtoffer werd van een brutale overval, was dan ook een schok voor velen. Daags na de feiten gingen vrienden al op zoek naar manieren om ‘de oudste cafébazin van Gent’ te steunen. Dat resulteerde intussen in meerdere benefieten.