Groot Vleeshuis, in al zijn glorie, inclusief de instabiele dakkapellen.
Volledig scherm
Groot Vleeshuis, in al zijn glorie, inclusief de instabiele dakkapellen. © DVEG

Geen perimeter rond Groot Vleeshuis tijdens Gentse Feesten, handelszaken kunnen openblijven

GentEr komt dan toch geen perimeter rond het Groot Vleeshuis tijdens de Gentse Feesten, toch niet op de Groentemarkt. Er komen verstevigingen aan de dakkappellen van het gebouw, zodat de handelszaken kunnen openblijven. Aan de waterkant werd wel een perimeter ingesteld.

 1. Sociale organisaties roepen Gentenaars op burgemeester te mailen: “Wat gaat u doen voor de 1.873 dak- en thuislozen?”
  Gent

  Sociale organisa­ties roepen Gentenaars op burgemees­ter te mailen: “Wat gaat u doen voor de 1.873 dak- en thuislozen?”

  De Gentse sociale organisaties zijn boos. Gent telt bijna 2.000 dak- en thuislozen, waaronder 401 kinderen. De stad Gent doet naar hun aanvoelen te weinig. “Ja, er zijn initiatieven, waarvoor dank, maar het is duidelijk niet genoeg", klinkt het. Omdat er naar hun zin te weinig reactie kwam op een vorige actie, roepen ze nu de Gentenaars op massaal te mailen naar de burgemeester, met de vraag: “Wat gaat u eraan doen?”
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.