In Baracita aan het ICC is het plafond alvast in rood-geel-zwart gestoken, de schermen hangen klaar
Volledig scherm
PREMIUM
In Baracita aan het ICC is het plafond alvast in rood-geel-zwart gestoken, de schermen hangen klaar © Wannes Nimmegeers

Geen grote schermen op pleinen, maar wel in cafés en zomerbars. Ook in Gent kan je samen naar het EK kijken!

GentOm de pret meteen al een beetje de kop in te drukken: ‘samen’ betekent: met 4 aan een tafeltje. Anderhalve meter verder mogen uiteraard nog 4 vrienden aan een tafeltje zitten. In elk geval: samen naar het EK kijken blijft plezanter dan thuis alleen in de zetel. Waar naartoe? Naar heel veel plaatsen! Een selectie.

 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
  PREMIUM
  GENT

  Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

  Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”