Archiefbeeld: Ook in het GentseJan Palfijnziekenhuis was het enkele maanden geleden nog alle hens aan dek.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: Ook in het GentseJan Palfijnziekenhuis was het enkele maanden geleden nog alle hens aan dek. © Photo News

Géén Gentenaars, 65-plussers én niet gevaccineerd: dat is het beeld op de Gentse corona-afdelingen

GentVijf patiënten, niemand gevaccineerd. Zo ziet de corona-afdeling er uit in het Jan Palfijn-ziekenhuis, aldus longarts Julie Catteeuw (37). De laatste besmettingsopstoot in Gent dateert van eind augustus. “Nu is het afwachten wat dat andere virus zal doen”, zegt de specialiste.

  1. Dokters Jan Palfijn voeren actie tegen ziekenhuisdirectie nadat collega van onrechtmatige euthanasie wordt beschuldigd: “Wij voelen ons vogelvrij verklaard”
    PREMIUM
    Gent

    Dokters Jan Palfijn voeren actie tegen ziekenhuis­di­rec­tie nadat collega van onrechtma­ti­ge euthanasie wordt beschul­digd: “Wij voelen ons vogelvrij verklaard”

    Om hun wantrouwen tegenover de directie in de verf te zetten, hebben de artsen van het AZ Jan Palfijn maandag actie gevoerd. Reden is de schorsing van een collega vorige week. Een ‘individu’ had namelijk gemeld dat de arts euthanasie had toegepast zonder de regels te volgen. De directie verwittigde daarop het parket zonder eerst naar de betrokken arts te luisteren. De schorsing is intussen opgeheven, maar het vertrouwen binnen het ziekenhuis is ver zoek.